1EUR = 4.7777 RON | Bucureşti 6 º

News

Ponta: În august merg cu premierul Republicii Moldova să dăm drumul la primul metru cub de gaz pe gazoduct

Premierul Victor Ponta a declarat joi că în luna august merge la Chişinău pentru a da drumul, alături de omologul său moldovean, primului metru cub de gaz prin gazoductul Iaşi-Ungheni.

31 iul, 2014 | Agerpres

'Obiectivul României este integrarea Republicii Moldova în UE. Guvernul de la Chişinău condus de Iurie Leancă, partidele pro-europene parlamentare, majoritatea parlamentară au luat nişte decizi clare şi neechivoce şi de neîntors, au semnat Acordul de asociere, l-au ratificat în Parlament, merg într-o direcţie, şi-au asumat deja sancţiunile economice, deci ei sunt pe un drum fără întoarcere, un drum unic, drumul spre Europa care trece prin România, că prin altă parte nu are pe unde. Acest drum poate fi oprit în noiembrie dacă Partidul Comunist din Moldova câştigă alegerile şi formează guvernul. (...) Eu, luna viitoare, în august, vreau să merg împreună cu premierul Leancă să dăm drumul la primul metru cub de gaz pe gazoduct, merg să văd grădiniţele care sunt deja spre finalizare din donaţia Guvernului României făcută anul trecut în luna decembrie, merg să inaugurăm SMURD-ul la Bălţi, am vorbit cu domnul Arafat, chiar astăzi am aprobat ultimele resurse necesare', a spus premierul la Digi 24.

El a adăugat că merge, de asemenea, în Moldova ca să discute despre stadiul proiectului la linia de înaltă tensiune.

'Adică lucruri care înseamnă mai mult decât vorbe frumoase, înseamnă un semn foarte important pentru populaţia Republicii Moldova că România şi UE mai fac lucruri concrete pentru viaţa lor. În acest fel, forţele proeuropene de la Chişinău au şansa să spună că nu doar la vorbe suntem alături de ei, ci şi în lucruri foarte concrete', a menţionat Ponta.

Pe 23 iulie, şeful Executivului preciza că furnizarea de gaze dinspre România către Republica Moldova prin gazoductul Iaşi-Ungheni va demara conform calendarului anunţat anterior, în luna august al acestui an, lucru confirmat de ministrul pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO