1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 12 º

News

Ponta în vizită la şantierul DN 66: Plătim lucrările care se fac, nu cele care nu se fac

Premierul Victor Ponta a efectuat vineri o vizită de lucru pe tronsoanele de drum ale DN 66 Rovinari-Bumbeşti Jiu şi Bumbeşti Jiu-Petroşani (Defileul Jiului), el afirmând că, în cazul în care termenele de execuţie nu vor fi respectate, vor fi luate măsurile prevăzute în contractele de modernizare.

03 oct, 2014 | Agerpres

"Erau câteva obiective esenţiale în judeţul Gorj, să finalizăm câteva proiecte de infrastructură, drumul de la Rovinari-Bumbeşti Jiu şi acest drum spre Petroşani care nu a fost refăcut de foarte mult timp şi care a fost întârziat foarte mulţi ani. Mai e ceva, e vorba de centura Târgu-Jiului, care în sfârşit a fost licitată, a fost adjudecată, începe şantierul, bineînţeles, ca în orice lucrare de infrastructură, cu nişte nemulţumiri legate de preţul exproprierilor, am cerut şi o să se discute din nou cu oamenii care au proprietăţi să găsim preţul corect, dar important este că se apucă de lucru pe 15 octombrie", a spus premierul.

Premierul a afirmat că va reveni pe Defileul Jiului în data de 15 noiembrie, dată până la care constructorul şi-a luat angajamentul să toarne asfalt pe tronsonul Bumbeşti Jiu-Mănăstirea Lainici, pentru a vedea stadiul lucrării. Întrebat ce măsuri vor fi luate în cazul în care termenele de execuţie nu vor fi respectate, şeful Executivului a spus: "Există măsuri de sancţiune contractuală, dar primul lucru este că noi plătim lucrările care se fac, nu lucrările care nu se fac. Eu cred că toţi cei care au aceste contracte au interesul să lucreze ca să deconteze mai departe. Pot să vă asigur că absolut orice euro trecut în factură pentru lucrări efectuate avem banii necesară să decontăm, că e vorba de fonduri europene, că e vorba de lucrări din bugetul de stat, noi avem asigurat fiecare euro şi fiecare leu ca să plătim, cu o singură condiţie: să lucreze oamenii, că dacă nu lucrează nu au cum să emită facturi, aşa emit facturi, le facem recepţia şi plătim".

Tronsonul DN 66 Bumbeşti Jiu-Petroşani (Defileul Jiului) are o lungime de 32 de kilometri, iar lucrările de modernizare au început în vara lui 2013, antreprenorul fiind firma spaniolă Copisa. Valoarea proiectului este de circa 150 de milioane de lei, sumă finanţată de Guvernul României în proporţie de 15% şi de Fondul de Dezvoltare Regională în proporţie de 85%. Potrivit reprezentanţilor firmei, principalul obiectiv al proiectului este sporirea capacităţii de circulaţie prin lărgirea drumului. Termenul de execuţie al lucrării este toamna anului 2015.

DN 66 Bumbeşti Jiu-Petroşani este închis circulaţiei publice în zilele de luni până sâmbătă între orele 07.00-12.00 şi 14.00-20.00, fiind deschis circulaţiei între orele 12.00-14.00 şi pe timpul nopţii, dar şi duminica.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO