Ponta: Isărescu ar fi un candidat cu foarte multe şanse la Preşedinţie, dar nu candidează

Premierul Victor Ponta a fost solicitat, vineri, să comenteze declaraţia preşedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, potrivit căreia guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, ar fi un candidat cu foarte multe şanse la prezidenţiale, el răspunzând: "Ar fi, dar nu candidează".
Economica.net - vin, 18 oct. 2013, 19:26
Ponta: Isărescu ar fi un candidat cu foarte multe şanse la Preşedinţie, dar nu candidează

„Ar fi, dar nu candidează. Toţi cei care nu candidăm avem şase foarte mari”, a spus Ponta.

El a adăugat, râzând, că doar cei care candidează au probleme cu şansele, în timp ce ceilalţi, de pe margine, sunt întotdeauna mult mai buni.

„Doar cei care candidează, săracii, au probleme cu şansele. Ceilalţi, de pe margine, totodeauna suntem mult mai buni”, a spus premierul.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, alături de care Victor Ponta a susţinut o conferinţă de presă comună, după şedinţa USL de vineri, nu a comentat declaraţia lui Iliescu.

Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu a declarat, vineri, că guvernatorul BNR Mugur Isărescu ar fi un candidat „cu foarte multe şanse” la Preşedinţie şi a apreciat ca este „nefiresc” ca preşedintele Traian Băsescu să se pronunţe într-un fel sau altul asupra acestui subiect.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, referitor la o posibilă candidatură a lui Mugur Isărescu la alegerile prezidenţiale, că este „o glumă”, arătând că este convins că Isărescu nu vrea să candideze.

„E o glumă. În primul rând sunt convins că nu vrea. Îl cunosc bine pe guvernator”, a afirmat, la B1 Tv, Traian Băsescu.

Întrebat despre afirmaţia lui Traian Băsescu şi cum vede o astfel de candidatură, Ion Iliescu a precizat că Isărescu este cel care ar trebui să-şi spună punctul de vedere. În ceea ce-l priveşte pe Băsescu, fostul şef al statului a declarat că este „nefiresc” ca acesta să se pronunţe „într-un fel sau altul”.

Ion Iliescu a apreciat că Mugur Isărescu este un candidat cu foarte multe şanse, iar calitatea de guvernator al BNR îl ajută.

„El a mai încercat de vreo două ori. Ar fi un candidat cu foarte multe şanse. Are foarte multe puncte pro. Iar funcţia de director de bancă îl ajută. Da, ar fi un preşedinte potrivit”, a afirmat Iliescu.

În legătură cu posibilitatea ca PSD să susţină candidatura lui Isărescu, Ion Iliescu a răspuns: „Ar fi în orice condiţii un candidat cu şanse şi potrivit. Mai ales după experimentele din ultimii ani, ar fi altceva pentru o instituţie ca Preşedinţia”.

Te-ar mai putea interesa și
Randamentele la grâu, orz, rapiță și secară, în scădere în România în acest an, potrivit ultimei prognoze UE. Doar floarea-soarelui se va produce în cantități mai mari
Randamentele la grâu, orz, rapiță și secară, în scădere în România în acest an, potrivit ultimei prognoze UE. Doar ...
Comisia Europeană a revizuit în minus față de luna trecută prognoza privind randamentele pe care ar putea să le obțină fermierii români care au pariat pe grâu, orz, rapiță și secară. Am......
Nu vei mai putea negocia prețul în showroom, mașinile noi se vor vinde altfel: tot mai multe companii își convertesc dealerii în “agenți”.
Nu vei mai putea negocia prețul în showroom, mașinile noi se vor vinde altfel: tot mai multe companii își convertesc ...
Modul de comercializare a mașinilor noi inițiat de Tesla este adoptat de tot mai producători auto, însă pentru dealerii ...
Grupul LTP, producător de îmbrăcăminte sport şi de mobilă, cu peste 2.000 de angajaţi în nouă fabrici din lume, intră în România
Grupul LTP, producător de îmbrăcăminte sport şi de mobilă, cu peste 2.000 de angajaţi în nouă fabrici din lume, ...
Producătorul de îmbrăcăminte sport şi de mobilă LTP din Copenhaga intră în ţara noastră prin deschiderea firmei ...
Florin Popa, director B2B Orange: Retailul a detronat transporturile și este cea mai vizată industrie pentru atacurile cibernetice, în acest an. Toate companiile trebuie să își sporească nivelul de alertă
Florin Popa, director B2B Orange: Retailul a detronat transporturile și este cea mai vizată industrie pentru atacurile ...
În perioada pandemiei, odată cu creșterea adoptării soluțiilor de digitalizare, atât în mediul privat, cât și în ...