Ponta: Isărescu ar fi un candidat cu foarte multe şanse la Preşedinţie, dar nu candidează

Premierul Victor Ponta a fost solicitat, vineri, să comenteze declaraţia preşedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, potrivit căreia guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, ar fi un candidat cu foarte multe şanse la prezidenţiale, el răspunzând: "Ar fi, dar nu candidează".
Economica.net - vin, 18 oct. 2013, 19:26
Ponta: Isărescu ar fi un candidat cu foarte multe şanse la Preşedinţie, dar nu candidează

„Ar fi, dar nu candidează. Toţi cei care nu candidăm avem şase foarte mari”, a spus Ponta.

El a adăugat, râzând, că doar cei care candidează au probleme cu şansele, în timp ce ceilalţi, de pe margine, sunt întotdeauna mult mai buni.

„Doar cei care candidează, săracii, au probleme cu şansele. Ceilalţi, de pe margine, totodeauna suntem mult mai buni”, a spus premierul.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, alături de care Victor Ponta a susţinut o conferinţă de presă comună, după şedinţa USL de vineri, nu a comentat declaraţia lui Iliescu.

Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu a declarat, vineri, că guvernatorul BNR Mugur Isărescu ar fi un candidat „cu foarte multe şanse” la Preşedinţie şi a apreciat ca este „nefiresc” ca preşedintele Traian Băsescu să se pronunţe într-un fel sau altul asupra acestui subiect.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, referitor la o posibilă candidatură a lui Mugur Isărescu la alegerile prezidenţiale, că este „o glumă”, arătând că este convins că Isărescu nu vrea să candideze.

„E o glumă. În primul rând sunt convins că nu vrea. Îl cunosc bine pe guvernator”, a afirmat, la B1 Tv, Traian Băsescu.

Întrebat despre afirmaţia lui Traian Băsescu şi cum vede o astfel de candidatură, Ion Iliescu a precizat că Isărescu este cel care ar trebui să-şi spună punctul de vedere. În ceea ce-l priveşte pe Băsescu, fostul şef al statului a declarat că este „nefiresc” ca acesta să se pronunţe „într-un fel sau altul”.

Ion Iliescu a apreciat că Mugur Isărescu este un candidat cu foarte multe şanse, iar calitatea de guvernator al BNR îl ajută.

„El a mai încercat de vreo două ori. Ar fi un candidat cu foarte multe şanse. Are foarte multe puncte pro. Iar funcţia de director de bancă îl ajută. Da, ar fi un preşedinte potrivit”, a afirmat Iliescu.

În legătură cu posibilitatea ca PSD să susţină candidatura lui Isărescu, Ion Iliescu a răspuns: „Ar fi în orice condiţii un candidat cu şanse şi potrivit. Mai ales după experimentele din ultimii ani, ar fi altceva pentru o instituţie ca Preşedinţia”.

Te-ar mai putea interesa și
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale......
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...