1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 12 º

Finanţe şi bănci

Ponta: L-am informat pe guvernatorul BNR despre ce vrem să facem cu reducerea TVA

Premierul Victor Ponta a declarat luni seară, într-o intervenţie telefonică la România TV, că l-a informat pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, despre intenţiile Guvernului de a reduce TVA şi despre situaţia economică rezultată în urma primului trimestru, transmite Agerpres.

06 apr, 2015 | Agerpres

"L-am informat pe guvernator şi pe prim-viceguvernator (Florin Georgescu - n.r.) cum stăm cu primul trimestru, cu direcţiile mai departe. (...) Guvernul României are în trezorerie la Banca Naţională astăzi, când vorbim, vreo 18 miliarde de lei pentru care nu luăm dobândă, că nu se mai dă dobândă. Am discutat despre ce vrem să facem cu reducerea TVA şi vreau să fie foarte clar, ca să nu creăm totuşi aşteptări prea optimiste: se poate ori să reducem toată cota de la 24 la 20, ori să reducem cota de TVA la toate produsele alimentare la 9%. Eu pot să vă spun, fără să vorbesc în numele guvernatorului, că măsurile de relaxare fiscală care sunt considerate sustenabile pe termen lung şi pentru care avem măcar informarea, dacă nu acceptul formal al partenerilor noştri internaţionali, sunt susţinute şi sunt bine venite", a afirmat Ponta.

Premierul a adăugat că o decizie privind alegerea uneia dintre cele două variante de reducere a TVA va fi luată luni sau marţi seară şi că ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, "are în seara asta" o nouă discuţie cu FMI şi Banca Mondială.

"N-o să vedeţi FMI-ul lăudându-ne foarte tare, că n-au făcut-o nici când am redus CAS sau TVA-ul la pâine! Dar îmi doresc ca, în urma discuţiilor, să nu se opună", a spus premierul.

Ponta a precizat că aşteaptă ca Opoziţia să susţină demersul său în plan economic, la fel şi preşedintele Klaus Iohannis.

"Nu mă aştept la vreo opoziţie din partea preşedintelui, în primul rând pentru că nu cred că e vreun om în această ţară - preşedinte, jurnalist, politician - care să nu îşi dorească reducerea TVA. (..) Cred că şi Opoziţia va susţine şi oamenii de afaceri", a adăugat şeful Guvernului.

Premierul Victor Ponta şi ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, s-au întâlnit luni cu guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, pentru a discuta aspecte legate de acordul României cu Fondul Monetar Internaţional, a declarat, luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO