1EUR = 4.8730 RON | Bucureşti 23 º

Finanţe şi bănci

Ponta: Măsurile din Codul fiscal amânate pentru 2017 pot fi devansate

Premierul Victor Ponta a afirmat joi că măsurile din Codul fiscal amânate pentru 1 ianuarie 2017 pot fi devansate, adăugând că Executivul îşi va încheia mandatul cu aceste prevederi în funcţiune.

03 sep, 2015 | Agerpres

'Sunt foarte optimist, şi ministrul de Finanţe, că acele măsuri care s-au amânat pentru 1 ianuarie 2017, nu toate deodată, evident, pot fi devansate şi mesajul meu pentru mediul de afaceri este că acest Guvern îşi va încheia mandatul cu toate acele măsuri în funcţiune. Surplusul de încasări de 250 milioane euro din luna august e mai mult decât efectul pe an al reducerii impozitului pe dividende, cu totul 1,3 (miliarde lei - n.r.). În august am încasat 1,2 (n.r. - miliarde lei)', a spus Ponta la Parlament.

El a explicat că acest document nu putea fi adoptat dacă exista criză economică.

'Un Cod fiscal de acest gen reflectă din punctul nostru de vedere viziunea pe care noi am avut-o şi pe care noi o susţinem, şi anume pe de o parte relaxare fiscală şi reguli clare într-un Cod stabil, pe de altă parte reforma administraţiei fiscale, care înseamnă transparenţă, eficienţă, bani mai mulţi la buget. Un Cod de acest gen cu relaxare fiscală şi cu reguli moderne nu poate fi adoptat în orice context, dacă mai eram din nou în criză economică (...), dacă aveam scăderi de încasări la buget nu se putea. Trebuie să fie şi un moment economic şi de dezvoltare', a punctat Ponta.

Şeful Guvernului s-a arătat mulţumit de forma finală a actului normativ. 'Dacă nu-l făceam anul ăsta, nu-l mai făceam probabil în următorii 4, 5, 7 ani', a adăugat Ponta.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO