1EUR = 4.7776 RON | Bucureşti 11 º

News

Ponta merge în Republica Moldova, săptămâna viitoare

Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, în şedinţa de guvern, că va face o vizită în Republica Moldova în săptămâna care urmează şi a solicitat verificarea tuturor proiectelor de sprijin pe care România le derulează pentru această ţară.

19 aug, 2014 | Agerpres

'Săptămâna viitoare voi merge din nou în Republica Moldova, vreau să verificăm fiecare proiect în parte. Gazoductul, grădiniţele, SMURD-ul, maşinile pe care le donăm pentru administraţia publică pe care le aveţi. Marţi, la şedinţa de guvern, să facem o analiză cum stăm cu toate proiectele de sprijin pentru Moldova. Cred că este esenţial în această perioadă în care sunt supuşi sancţiunilor de toate tipurile din partea Federaţiei Ruse, să arătăm că-i sprijinim într-un mod concret, nu cu vorbe frumoase, ci cu lucruri absolut concrete', a spus Ponta.

El vorbit despre parteneriatul comercial cu Republica Moldova şi despre ceea ce înseamnă acest parteneriat pentru Chişinău.

'Mă bucur să văd că România a devenit ţara din care Moldova importă cele mai multe bunuri, înseamnă că devenim şi un partener comercial important şi alături de dezvoltarea instituţiilor e de fapt cel mai mare sprijin pe care putem să-l dăm Moldovei pentru integrarea în familia europeană', a afirmat premierul.

Pe de altă parte, Ponta i-a solicitat ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, să coordoneze şi să sincronizeze poziţia României cu a statelor europene şi a Statelor Unite ale Americii faţă de Federaţia Rusă şi în ceea ce priveşte sancţiunile decise la nivel european.

'Lăsaţi-i pe cei care au diverse isterii politice în această perioadă, însă vreau ca România să aibă tot timpul, la toate discuţiile pe plan european şi cu partenerii noştri americani, o poziţie clară, fermă şi eficientă în ceea ce facem şi o să vă rog, domnule ministru, să faceţi acelaşi lucru în continuare. Nu vă referiţi la bătăliile politice din România, referiţi-vă la interesul nostru naţional şi la modul în care România îşi face de fiecare dată rolul în mod loial de partener european şi al Statelor Unite şi modul în care sprijinim Ucraina, Moldova şi Georgia pe drumul lor european', i-a spus Ponta lui Corlăţean, în şedinţa de guvern.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO