Ponta merge în Republica Moldova, săptămâna viitoare

Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, în şedinţa de guvern, că va face o vizită în Republica Moldova în săptămâna care urmează şi a solicitat verificarea tuturor proiectelor de sprijin pe care România le derulează pentru această ţară.
Economica.net - mar, 19 aug. 2014, 11:20
Ponta merge în Republica Moldova, săptămâna viitoare

‘Săptămâna viitoare voi merge din nou în Republica Moldova, vreau să verificăm fiecare proiect în parte. Gazoductul, grădiniţele, SMURD-ul, maşinile pe care le donăm pentru administraţia publică pe care le aveţi. Marţi, la şedinţa de guvern, să facem o analiză cum stăm cu toate proiectele de sprijin pentru Moldova. Cred că este esenţial în această perioadă în care sunt supuşi sancţiunilor de toate tipurile din partea Federaţiei Ruse, să arătăm că-i sprijinim într-un mod concret, nu cu vorbe frumoase, ci cu lucruri absolut concrete’, a spus Ponta.

El vorbit despre parteneriatul comercial cu Republica Moldova şi despre ceea ce înseamnă acest parteneriat pentru Chişinău.

‘Mă bucur să văd că România a devenit ţara din care Moldova importă cele mai multe bunuri, înseamnă că devenim şi un partener comercial important şi alături de dezvoltarea instituţiilor e de fapt cel mai mare sprijin pe care putem să-l dăm Moldovei pentru integrarea în familia europeană’, a afirmat premierul.

Pe de altă parte, Ponta i-a solicitat ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, să coordoneze şi să sincronizeze poziţia României cu a statelor europene şi a Statelor Unite ale Americii faţă de Federaţia Rusă şi în ceea ce priveşte sancţiunile decise la nivel european.

‘Lăsaţi-i pe cei care au diverse isterii politice în această perioadă, însă vreau ca România să aibă tot timpul, la toate discuţiile pe plan european şi cu partenerii noştri americani, o poziţie clară, fermă şi eficientă în ceea ce facem şi o să vă rog, domnule ministru, să faceţi acelaşi lucru în continuare. Nu vă referiţi la bătăliile politice din România, referiţi-vă la interesul nostru naţional şi la modul în care România îşi face de fiecare dată rolul în mod loial de partener european şi al Statelor Unite şi modul în care sprijinim Ucraina, Moldova şi Georgia pe drumul lor european’, i-a spus Ponta lui Corlăţean, în şedinţa de guvern.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Cazuri suspecte de infectarea cu noua tulpină Omicron sunt investigate în Germania și Cehia
Cazuri suspecte de infectarea cu noua tulpină Omicron sunt investigate în Germania și Cehia
Un prim caz suspect de infectare cu noua variantă de coronavirus, Omicron, a fost detectat în Germania la o persoană întoarsă ...
Românii care vin din sudul Africii intră în carantină pentru 14 zile. Șapte state din regiune au fost introduse în zona roșie
Românii care vin din sudul Africii intră în carantină pentru 14 zile. Șapte state din regiune au fost introduse în ...
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că sâmbătă a fost adoptată o Hotărâre a CNSU în baza căreia ...
Sediul clubului de fotbal Juventus Torino, percheziționat de polițiști. Zeci de transferuri sunt suspecte
Sediul clubului de fotbal Juventus Torino, percheziționat de polițiști. Zeci de transferuri sunt suspecte
Sediul clubului de fotbal Juventus Torino a fost percheziţionat vineri de poliţia financiară, în legătură cu zeci de ...