Ponta: Mi-am mutat biroul la MApN pentru a evita orice înscenare

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni seară, că a luat decizia să-şi mute biroul de la Palatul Victoria la Ministerul Apărării, unde există o evidenţă strictă a celor care intră şi ies, pentru a evita orice înscenări privind fapte de corupţie.
Economica.net - mar, 15 apr. 2014, 04:20
Ponta: Mi-am mutat biroul la MApN pentru a evita orice înscenare

‘De astăzi de dimineaţă începând, mi-am mutat biroul. (…) L-am rugat pe domnul Duşa, am un birou la Ministerul Apărării Naţionale, care e unitate militară. (…) În orice moment, orice instituţie a statului poate să primească cine a fost la mine, cât a stat’, a declarat Ponta, la România TV.

Premierul a afirmat, în acelaşi context, că DNA nu are nicio legătură cu informaţia vehiculată în presă potrivit căreia preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, ar fi făcut trafic de influenţă în biroul său.

‘Până în luna noiembrie mă aştept la înscenări, cum a fost în cazul Duicu. (…) Asta a fost o înscenare de presă, DNA-ul nu are nicio treabă cu chestia asta’, a spus Victor Ponta.

Ponta: O ameninţare pur mafiotă, puteam să ne imaginăm în filmul ‘Naşul’ aşa ceva

Premierul Victor Ponta a catalogat luni seara afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu la adresa senatorului Gabriela Firea drept ‘o ameninţare pur mafiotă’, în opinia sa şeful statului pierzându-şi controlul.

‘Ne aşteptam ca 2014 să fie un an foarte dificil, dar totuşi o ameninţare pur mafiotă… În mod normal, puteam să ne imaginăm în filmul ‘Naşul’ o asemenea chestie. (…) Cred că din ce în ce mai mult domnul Băsescu îşi pierde controlul pentru că are doi duşmani’, a afirmat Ponta, la RTV.

Potrivit premierului, cei doi duşmani ai lui Traian Băsescu sunt timpul şi USL.

‘Cel mai mare duşman e timpul, pentru că, în decembrie, domnul Băsescu va fi nu doar o istorie politică urâtă de zece ani, ci şi un om care nu va mai avea imunitate şi va trebui încet, încet în diverse dosare penale să răspundă pentru ce s-a întâmplat în aceşti zece ani. Al doilea duşman al domniei sale a fost USL. Faptul că acum o mare parte din votanţii USL au rămas alături de alianţa pe care noi o formăm, este sigur un semn de nervozitate’, a explicat prim-ministrul.

Victor Ponta a susţinut că şeful statului ‘s-a pierdut cu firea’ în contextul în care în cazul terenurilor de la Nana au fost descoperite ‘foarte multe’ încălcări ale legii.

‘S-a pierdut cu firea domnul Băsescu. Doamna Gabriela Firea nu prezenta concluziile sale personale. Comunica în numele comisiei. Deci, poate să îi facă un dosar penal şi doamnei Firea şi oricui, comisia tot asta a găsit. (…) Preşedintele ştie că sunt foarte multe lucruri de încălcare a legii. (…) Cred că o reacţie la fel de violentă a avut domnul Băsescu în 2009 când era comisia despre doamna Udrea şi doamna Ridzi. A dat-o pe Monica Ridzi să plătească oalele sparte şi a scăpat-o pe doamna Udrea. Acum însă mai sunt şapte luni de imunitate. Nu cred că preşedintele Băsescu va scăpa la fel’, a afirmat premierul.

Ponta a spus că acesta este un moment ‘în care apele se despart definitiv’, în contextul în care au fost persoane care au susţinut-o pe Gabriela Firea, în timp ce liderul liberal, Crin Antonescu, nu a intervenit.

Ponta: Nu dau doi bani pe ameninţările lui Băsescu
     
Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, la RTV, că nu pune preţ pe ameninţările preşedintelui Traian Băsescu.

‘Nu dau doi bani pe ameninţările lui. Nu am o problemă cu ameninţările lui Băsescu. Aveam o problemă când mă mai lăuda. Am scăpat de acea perioadă nefastă din viaţa mea’, a afirmat prim-ministrul.

Şeful statului a spus, duminică seară, că, dacă premierul ar încerca să facă dreptate ‘după mintea sa’, atunci ‘ar deveni imediat coleg de apartament cu Adrian Năstase’.

‘Cred că dacă ar încerca să facă dreptate după mintea domniei sale (premierul Victor Ponta – n.r.), cred că ar deveni imediat coleg de apartament cu Adrian Năstase. Nu cred că vreun procuror în România ar tolera intervenţia preşedintelui sau a primului-ministru în dosare. Sau vreun judecător. Cred că ar deveni coleg de cameră cu Adrian Năstase foarte repede printr-o astfel de încercare’, a afirmat Băsescu.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...