Ponta, ministru interimar la Finanţe, Niţă la Economie

Victor Viorel Ponta va prelua interimatul la Finanţe, Constantin Niţă merge la Economie, iar Raed Arafat va prelua ministerul Sănătăţii, în calitate de ministru interimar, conform România TV
Economica.net - mie, 19 feb. 2014, 10:22
Ponta, ministru interimar la Finanţe, Niţă la Economie

Premierul Victor Ponta a declarat în şedinţa de Guvern ce se desfăşoară astăzi că el a preluat interimatul la Ministerul de Finanţe.

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, că a transmis preşedintelui retragerea din funcţii a miniştrilor Andrei Gerea şi Daniel Chiţoiu şi a precizat că interimatul la ministerul Economiei va fi preluat de ministrul Constantin Niţă, în timp ce interimatul la Finanţe va fi preluat de el.

Totodată, premierul şi-a exprimat speranţa că până luni liberalii vor transmite propunerile finale pentru aceste portofolii.

‘Îmi doresc foarte mult ca imediat când e posibil să avem din nou linişte guvernamentală în această formulă a Uniunii Social Liberale. Vreau să confirm că am transmis către preşedintele ţării propunerea de retragere din funcţie a domnilor Chiţoiu şi Gerea la solicitarea acestora şi deoarece din punct de vedere politic nu a existat sprijin pentru numirea altor miniştri interimari am transmis şi propunerea ca domnul Niţă să asigure interimar funcţia de ministru al Economiei iar eu portofoliul de la finanţe în speranţa că până luni voi avea din partea colegilor liberali propunerile în aşa fel încât Guvernul să funcţioneze’, a afirmat premierul în debutul şedinţei de Guvern.

El a subliniat că, deşi există tensiuni politice, Guvernul ”trebuie să funcţioneze”.

‘Ţara trebuie să funcţioneze şi Guvernul trebuie să funcţioneze. Deşi există tensiuni politice, fiecare dintre dumneavoastră trebuie să vă faceţi datoria în funcţia în care sunteţi pentru că Guvernul e în primul rând al României şi după aceea al partidelor care compun majoritatea’, le-a spus Ponta miniştrilor.

Potrivit unui comunicat de presă transmis AGERPRES, premierul Victor Ponta a avut o convorbire, miercuri, cu preşedintele PNL, Crin Antonescu ‘pentru funcţionarea stabilă şi eficientă a Guvernului’.

‘Acestuia (lui Antonescu – n.r.) i s-a solicitat să fie înaintate cele patru propuneri de miniştri liberali pentru ministerele în discuţie, dar propunerea a fost respinsă de către preşedintele Crin Antonescu, care a motivat că nu doreşte să intre în contradicţie cu deciziile interne ale PNL’, se precizează în comunicatul citat.

Aceeaşi sursă arată că, ulterior, Ponta i-a solicitat lui Antonescu să propună doi miniştri din partea PNL pentru a prelua interimatul la Ministerul Finanţelor Publice, respectiv la Ministerul Economiei, dar liderul liberalilor, a refuzat şi de această dată.

‘Guvernul României consideră necesară evitarea cu responsabilitate a oricărei disfuncţionalităţi în actul de guvernare şi evitarea transmiterii unui mesaj care să afecteze credibilitatea instituţiilor publice şi care să genereze confuzii in mediul economic şi social’, adaugă sursa citată.

 

Te-ar mai putea interesa și
Gazprom, pregătit să majoreze livrările de gaze către Europa
Gazprom, pregătit să majoreze livrările de gaze către Europa
Grupul energetic rus Gazprom este pregătit să majoreze livrările de gaze naturale către Europa....
Marea Britanie speră că șoferi străini, dar și britanici, vor ajuta la depășirea crizei
Marea Britanie speră că șoferi străini, dar și britanici, vor ajuta la depășirea crizei
Executivul de la Londra a anunțat un plan prin care 5.000 de şoferi de camion de mare tonaj vor putea veni în Marea Britanie, ...
În București, purtarea măştii redevine obligatorie în spațiile publice
În București, purtarea măştii redevine obligatorie în spațiile publice
Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a adoptat astăzi o decizie prin care purtarea măştii ...
Nor de cenușă vulcanică deasupra României
Nor de cenușă vulcanică deasupra României
Norul de cenuşă vulcanică produs de erupţia vulcanului Cumbre Vieja din Insulele Canare va traversa teritoriul României ...