1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 4 º

Extern

Ponta: N-am mărit niciun preţ la gaze. Pur şi simplu se importă mai mult din Rusia

Primul ministru Victor Ponta a declarat miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că preţul gazelor se măreşte pentru că se importă cantităţi mai mari din Rusia.

02 iul, 2014 | Agerpres

'Felicitări celor care ne-au ajutat să reducem preţul la energie electrică. Când s-a redus preţul la energia electrică n-a avut Guvernul niciun merit, în schimb am văzut titlu că Guvernul măreşte preţul la gaze. N-am mărit niciun preţ la gaze, pur şi simplu se importă mai multe gaze din Rusia', a spus Ponta.

Potrivit premierului, soluţia la această problemă este ca România 'să aibă mai multe gaze'.

'Soluţia este să avem noi mai multe gaze în România, apropo de cei care se împotrivesc. Chestia cu gazele nu are legătură cu noi şi cu cât o să avem mai repede gaze ale noastre să nu mai cumpărăm din Rusia, cu atât mai bine', a arătat premierul.

Preţul gazelor pentru populaţie va creşte cu 2,5% de la 1 iulie, iar cel pentru consumatorii industriali se va majora cu 1,5%, a anunţat, recent, Niculae Havrileţ, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

În ceea ce priveşte preţul la energie electrică, factura consumatorilor casnici pentru energia electrică va scădea, în medie, cu 2,6% de la 1 iulie, iar cea pentru consumatorii industriali, cu 4%, în urma ieftinirii energiei pe bursă şi a reducerii taxei de cogenerare, potrivit unui comunicat al ANRE.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO