1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 1 º

News

Ponta: Nu putem atinge toate ţintele, şi scăderea CAS, şi majorări de salarii, pensii, cofinanţări

Premierul Victor Ponta a precizat că i-a informat, la ultima şedinţă, pe membrii USL care nu fac parte din Guvern că anul viitor nu pot fi atinse toate ţintele, respectiv şi scăderea CAS, şi creşterea salariilor, pensiilor şi a cofinanţării, deoarece "matematica nu ascultă de discrusurile de la TV".

24 oct, 2013 | Mediafax

"La şedinţa USL mi s-a părut normal să informez pe toţi cei care nu sunt în Guvern că o să avem o rectificare negativă şi că anul viitor nu putem atinge toate ţintele: să şi scădem CAS-urile, să şi creştem salariile, să şi creştem pensiile, să şi creştem cofinanţarea. Pur şi simplu nu merge, matematica nu ascultă de discursurile de la televizor", a spus Ponta.

Întrebat dacă, în aceste condiţii, atitudinea lui Crin Antonescu este una populistă, Ponta a răspuns că nu este el în măsură să facă asemenea aprecieri şi că, în final, important este cum funcţionează Guvernul.

Surse din USL au declarat pentru MEDIAFAX că liderii USL au vorbit la finalul ultimei şedinţe a Uniunii despre varianta reducerii TVA şi creşterii cotei unice în contextul discuţiilor legate de construcţia bugetară pentru anul 2014.

Discuţia ar fi avut loc, potrivit surselor citate, la finalul şedinţei USL de vineri când a venit vorba despre modul în care se va construi bugetul de stat pe anul 2014 şi despre necesitatea unor fonduri suplimentare.

În acest context, premierul Victor Ponta ar fi avansat ideea creşterii cotei unice, în prezent de 16%, dar şi a reducerii TVA, care acum este de 24%. O variantă a fost ca acestea să ajungă la acelaşi nivel.

Conform surselor din USL, a fost vehiculat un cuantum de 20 sau 22% pentru cota unică, respectiv pentru TVA sau o aducere a ambelor la un acelaşi nivel, în funcţie de eventuale simulări realizate pentru bugetul pe 2014.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a admis miercuri seară că a existat o discuţie la nivelul USL despre creşterea cotei unice, dar una "informală" şi "ipotetică", menţionând că nu a fost avansată însă ca propunere din partea PSD sau a PNL şi nimeni nu a susţinut-o.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO