Ponta: O să cumpăr şi eu un titlu de stat în valoare de 1.000 de lei

Premierul Victor Ponta a anunţat miercuri că va achiziţiona un titlul de stat, cu valoare de 1.000 de lei, din emisiunea având ca emitent Ministerul Finanţelor Publice destinată persoanelor fizice (programul Fidelis) care va fi listată prin Bursa de Valori Bucureşti, scrie Agerpres.
Economica.net - mie, 03 iun. 2015, 10:13
Ponta: O să cumpăr şi eu un titlu de stat în valoare de 1.000 de lei

‘Astăzi am fost împreună cu ministrul de Finanţe la Bursa de Valori Bucureşti. S-a lansat pentru prima oară în România o emisiune de titluri de stat pentru persoanele fizice. M-a convins domnul ministru, o să cumpăr şi eu un titlu de 1.000 de lei. Eu vă spun adevărul, el a zis să punem toţi membrii Guvernului să cumpere câte un titlu de 1.000 de lei. Ca să ştiţi că în loc să vă mărească salariile, vă spune unde să băgaţi bani, tot la Finanţe, dar cred că e un instrument bun şi cred că e un semn de stabilitate economică şi de schimbare a mentalităţii’, a declarat premierul în şedinţa de guvern.

Ponta a adăugat că, în general, dezvoltarea Bursei de Valori Bucureşti reprezintă un lucru bun, transmiţând în context şi un mesaj miniştrilor de linie care au în portofoliul ministerelor pe care le conduc societăţi care trebuie listate.

‘Şi anume: Aeroportul Internaţional Bucureşti, Portul Constanţa, Romtelecom. Mai departe, la Energie, la Economie, Hidroelectrica, cât de repede va decide instanţa ieşirea din insolvenţă. Oricum, înţeleg că ne repartizează profit de aproape un miliard de lei, aşa încât putem să luăm în continuare măsuri în această direcţie’, a mai spus premierul.

Persoanele care vor să cumpere titluri de stat prin emisiunea din programul Fidelis pot depune banii numerar, prin ordin de plată sau transfer bancar şi vor completa un formular, a declarat miercuri directorul de trezorerie din Ministerul Finanţelor Publice, Ştefan Nanu, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Emitent al emisiunii titlurilor de stat (programul Fidelis) este Ministerul Finanţelor Publice. Valoarea programului este de 100 de milioane de lei, cu posibilitatea majorării, valoarea nominală a unui titlu de stat este de 1.000 de lei, scadenţa este la doi ani iar sindicatul de intermediere este format din BCR, BRD şi Raiffeisen Bank.

Perioada de ofertă este între 8 şi 19 iunie iar programul de subscriere este între orele 9,00 şi 17,00 ale fiecărei zi lucrătoare, cu excepţia ultimei zile, când va fi între 9,00 şi 13,00.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...