1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 34 º

Finanţe şi bănci

Ponta: Până la 1 septembrie trebuie să avem în vigoare Codul Fiscal şi reducerea TVA

Până la 1 septembrie trebuie să avem în vigoare Codul Fiscal şi reducerea TVA, un lucru pe care l-a cerut mediul de afaceri şi l-a asumat Guvernul şi Parlamentul României, în unanimitate, pentru că după 1 septembrie toate companiile mari îşi fac planurile de investiţii în România, a declarat marţi premierul Victor Ponta.

21 iul, 2015 | Agerpres

Întrebat când anume se va contura o soluţie în ceea ce priveşte Noul Cod Fiscal, dacă se va aştepta sesiunea parlamentară extraordinară sau se va adopta ordonanţă de urgenţă în Guvern, premierul Victor Ponta a precizat că ambele variante sunt posibile.

'Ambele variante sunt posibile. Până la 1 septembrie trebuie să avem în vigoare Codul Fiscal şi reducerea TVA, un lucru pe care l-a cerut mediul de afaceri şi l-a asumat Guvernul şi Parlamentul României, în unanimitate, pentru că după 1 septembrie toate companiile mari îşi fac planurile de investiţii în România - şi nu putem să îi ţinem până ne certăm noi politic. Pe mine mă interesează cei care fac investiţii, locuri de muncă şi plătesc taxe în România. Ei trebuie să ştie pe 1 septembrie, nu doar cât este TVA-ul - 19% - dar toate celelalte măsuri din Codul Fiscal, repet, pe care le-am lucrat împreună', a declarat Victor Ponta, la conferinţa de presă organizată cu ocazia lansării spre dezbatere publică a Strategiei Naţionale în Domeniul Achiziţiilor Publice pentru perioada 2015-2020, precum şi două proiecte din noul cadru legislativ.

Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală au fost adoptate recent de Camera Deputaţilor, ca for decizional, aflându-se pe masa preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

La rândul său, preşedintele a criticat măsurile prevăzute în cele două coduri, spunând că de fapt nu reprezintă nicio relaxare fiscală.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO