Ponta rămâne sub control judiciar, însă poate vorbi în presă despre dosarul sãu

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca Victor Ponta să rămână sub control judiciar, însă judecãtorii i-au ridicat fostului premier interdicþia de a face declaraţii în presă despre dosarul său. 
Economica.net - sâm, 10 sept. 2016, 06:34
Ponta rămâne sub control judiciar, însă poate vorbi în presă despre dosarul sãu

De asemenea, judecătorii au dispus că Victor Ponta poate părăsi teritoriul României.

Magistraţii au modificat două prevederi din mãsura controlului judiciar impusă de DNA Ploieşti, permiţându-i fostului premier să vorbească în presă despre ancheta derulată de procurori, el având acum voie şi să plece în străinătate.

„Admite plângerea formulată de inculpatul Ponta Victor Viorel împotriva ordonanţei din data de 06 septembrie 2016 dispusă în dosarul nr 113/P/2016 la Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, în sensul înlăturării din conţinutul ordonanţei de luare a măsurii controlului judiciar a infracţiunii prev. de art. 48 al.1 C.p. rap. la art.29 alin.1 lit.b din Legea 656/2002 cu aplic. art.5 C.p. modifică obligaţiile impuse inculpatului prin ordonanţa sus-menţionatã în sensul că înlătură: obligaţia de a nu părăsi ţara decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului/judecătorului competent; obligaţia de a nu face declaraţii în mass-media referitoare la obiectul cauzei sau aprecieri la adresa procurorilor care instrumenteazã cauza, la celelalte persoane cercetate în cauză, precum şi la martorii audiaţi în cauză. Menţine celelalte dispoziţii ale ordonanţei care nu contravin prezentei hotărâri”, se arată în decizia instanţei, publicată pe pagina de Facebook a lui Victor Ponta.

În continuare, fostul premier are interdicţia de a lua legătura cu martorii şi ceilalţi suspecţi din dosar, el având şi obligaţia de a se prezent periodic la Poliţie, dar şi în faţa organelor de anchetă, ori de câte ori este chemat.

Victor Ponta este urmărit penal de procurorii DNA Ploieşti într-un nou dosar, în care este acuzat de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani.

Marţi, procurorii l-au anunţat pe Victor Ponta că a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile.
În acelaşi dosar este urmărit penal şi deputatul Sebastian Ghiţă, pentru complicitate la sãvârşirea infracţiunii de spălare de bani, fiind şi el plasat sub control judiciar.

DNA susţine că Ponta, în calitatea de preşedinte al PSD, şi-a folosit autoritatea pentru ca Sebastian Ghiţă să fie desemnat drept candidat într-un colegiu electoral în care formaţiunea sa să aibă certitudinea că va obţine mandatul pentru care se candida.

„Confirmarea propunerii a fost fãcută de Ponta Victor Viorel în scopul obţinerii de foloase ce nu i se cuveneau, constând în plata sumei de 220.000 euro, necesară organizării unei vizite în România a unei personalităţi politice străine. Se urmărea astfel ca, prin mediatizarea unor întâlniri alături de personalitatea care beneficia de notorietate internaţionalã, Ponta Victor Viorel să câştige capital electoral, în condiţiile în care, în cursul anului 2012, potrivit calendarului electoral, urmau să aibă loc alegeri locale şi parlamentare. Suma de 220.000 de euro a fost obţinută prin persoane interpuse, de la inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian”, precizează DNA.

Te-ar mai putea interesa și
ANAT: Cea mai vândută stațiune pentru minivacanța de 1 Mai și Paște este Băile Felix. Urmează Mamaia și Călimăneşti – Căciulata
ANAT: Cea mai vândută stațiune pentru minivacanța de 1 Mai și Paște este Băile Felix. Urmează Mamaia și Călimăneşti ...
Numărul turiştilor care vor petrece minivacanţa de 1 Mai şi Paşte pe litoral ar putea fi mai mic decât anul trecut, unul dintre motive fiind faptul că nu se mai organizează în perioada......
Olaf Scholz avertizează că războiul din Ucraina ar putea dura mai mulți ani, poate chiar cinci
Olaf Scholz avertizează că războiul din Ucraina ar putea dura mai mulți ani, poate chiar cinci
Cancelarul german Olaf Scholz crede că războiul din Ucraina ar putea continua timp de mai mulţi ani, poate chiar cinci ...
Germanii de la Draexlmaier iau un credit de 75 de milioane de euro de la BERD pentru extinderea producției în România
Germanii de la Draexlmaier iau un credit de 75 de milioane de euro de la BERD pentru extinderea producției în România
Compania germană de componente pentru industria auto Draexlmaier va primi un împrumut de 75 de milioane de euro de la BERD ...
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Capacitățile de generare de energie regenerabilă sunt aproape de pragul de 4.000 GW, adică 4.000.000 MW iar jumătate ...