1EUR = 4.7601 RON | Bucureşti 24 º

News

Ponta: România susţine decizii rapide pentru o piaţă europeană unică a energiei şi încheierea TTIP

Prezent, luni, la a 45-a adunare generală a World Trade Centers Association, premierul Victor Ponta le-a reamintit participanţilor că, timp de patru săptămâni, toţi liderii europeni sunt în campanie pentru Parlamentul European, dar a arătat că, în urma acestor alegeri, Uniunea Europeană are de adoptat foarte repede două decizii importante, scrie Mediafax.

28 apr, 2014 | Mediafax

Prima dintre acestea vizează crearea unei pieţe unice a energiei la nivelul UE şi a fost propusă de premierul Poloniei, Donald Tusk.

"Guvernul pe care îl conduc şi România susţin în totalitate, noi am discutat acest lucru cu premierul Tusk, ştie foarte bine că are spijinul nostru. Mai direct, pe înţelesul tuturor, nu 28 ţări care negociază separat cu Rusia preţul energiei, pentru că asta înseamnă de fiecare dată preţuri mai bune sau mai rele, în funcţie de interese politice, ci 28 de ţări europene care au o singură politică referitoare la energie, au o singură politică referitoare la preţurile cu care importă energie din Rusia şi, în felul acesta, fiind un partener mult mai puternic în relaţia atât de dificilă şi de complicată - din ce în ce mai dificilă şi mai complicată după agresiunea din Crimeea - între Europa şi Rusia", a declarat Ponta.

Acesta şi-a exprimat speranţa că o criză precum cea din urmă va impulsiona o decizie mai rapidă şi pozitivă pentru încheierea Parteneriatului Transatlantic pentru Comerţ si Investiţii (TTIP), având ca rezultat o piaţă comună între UE şi SUA.

Potrivit premierului, un astfel de acord va creşte nivelul de competitivitate şi transparenţă şi va oferi oportunităţi economiei româneşti.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO