Ponta: România trebuie să îşi asume reducerea CAS. Acum este un moment bun

Premierul Victor Ponta a declarat marţi, la Sibiu, că România trebuie să îşi asume reducerea CAS, dacă doreşte crearea de noi locuri de muncă fiscalizate, iar acum este un moment bun pentru această măsură.
Economica.net - mar, 22 iul. 2014, 10:30
Ponta: România trebuie să îşi asume reducerea CAS. Acum este un moment bun

”Astăzi, la Bucureşti, voi avea încă o întâlnire cu reprezentanţii mediului de afaceri şi voi prezenta acestora şi implicit opiniei publice toată situaţia economică a României după trei ani de guvernare. Este un moment în care România trebuie să îşi asume această modificare legislativă, o reducere a contribuţiilor de asigurări sociale, pentru a-şi atinge un obiectiv fundamental, şi anume mai multe locuri de muncă fiscalizate, la alb. Or, pentru acest obiectiv, merită orice alte sacrificii. E un moment bun în care ne putem permite acest lucru şi cred că orice guvern şi orice preşedinte al României trebuie să susţină crearea de noi locuri de muncă’, a precizat şeful Guvernului.

Prim-ministrul consideră că România trebuie să facă mai multe pentru crearea de locuri de muncă, în special pentru tineri.

”Este unul din domeniile în care România trebuie să facă mult mai mult în continuare. Mă gândesc şi la cei tineri, pentru că nu toţi absolvenţii au şansa pe care o au cei de aici, de la instituţiile de învăţământ militar. Ei termină Academia şi imediat au un loc de muncă în cadrul Ministerului Apărării sau Ministerului de Interne sau Ministerului Justiţiei. Or, ideea este să reuşim pentru cât mai mulţi din absolvenţii de toate tipurile de sisteme de educaţie din România să îşi găsească cât mai repede un loc de muncă. Ca să avem locuri de muncă, trebuie să avem o fiscalitate scăzută, în aşa fel încât să stimulăm crearea de locuri de muncă şi mai ales plata acestora, cum se spune la alb”, a precizat premierul.

Întrebat de ce a menţionat supra-acciza ca măsură de compensare a reducerii CAS, premierul a explicat faptul că din toate măsurile luate, ‘unele populare, altele mai puţin populare, cum a fost creşterea accizei, am reuşit să păstrăm în acest an şi vom reuşi şi în anii care urmează, să păstrăm toate ţintele de deficit bugetar şi de cheltuieli pe care le avem şi de venituri’.

‘Cred că va fi foarte clar pentru oricine din această ţară, care înţelege că trebuie să creăm locuri de muncă. Că dacă nu avem locuri de muncă, tineri care să muncească, să plătească mai departe taxe, nu o să mai avem la un moment dat, peste 10 – 20 de ani, din ce să plătim pensiile”, a mai spus Ponta.

Recent, şeful Guvernului a arătat că măsura va fi luată în urma unor consultări cu mediul de afaceri şi instituţiile internaţionale şi a fost susţinută de toate partidele, inclusiv cele din opoziţie, dar că s-a considerat că până acum nu era momentul prielnic.

‘Noi am venit şi am spus, în primul rând în faţa Comisiei economice, a FMI şi în faţa Parlamentului: suntem într-o situaţie, avem creşterea economică cea mai mare din Europa, avem inflaţie sub unu la sută, avem creşterea producţiei industriale şi a exporturilor, adică o creştere economică sănătoasă nu pe speculaţii imobiliare, avem o agricultură care s-a dezvoltat foarte bine. Deci, e un moment bun. (…) Acum e momentul în care-mi pot permite ceva ce într-adevăr mă costă, cinci miliarde de lei este impactul negativ, dar pe care pot să-l acopăr din alte părţi’, a explicat premierul.

Prim-ministrul Victor Ponta a participat marţi la festivitatea de acordare a gradelor militare absolvenţilor Academiei Forţelor Terestre ‘Nicolae Bălcescu’ de la Sibiu.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...