Ponta: Rusia e răspunzătoare moral şi politic pentru atacul terorist din Ucraina

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat marţi, la Sibiu, că România susţine acordarea de sprijin Ucrainei, precum şi acordarea de sancţiuni la adresa Federaţiei Ruse, despre care a spus că este răspunzătoare moral şi politic pentru atacul terorist asupra unui avion civil pe teritoriul Ucrainei.
Economica.net - mar, 22 iul. 2014, 09:36
Ponta: Rusia e răspunzătoare moral şi politic pentru atacul terorist din Ucraina

”Eu am văzut foarte clar mesajul preşedintelui Statelor Unite, al liderilor occidentali, şi cred că România trebuie şi are şi eu ca prim-ministru al României susţin exact aceleaşi idei, faptul că atacul împotriva unui avion civil este un atac terorist, care nu poate fi acceptat şi nu poate să rămână fără urmări, că este evident că acei separatişti terorişti au fost şi sunt susţinuţi de Federaţia Rusă şi există o răspundere cel puţin morală şi politică a Rusiei pentru ceea ce se întâmplă acolo şi că România, alături de Statele Unite şi de Uniunea Europeană, trebuie să sprijine Ucraina, implicit Moldova, Georgia, pentru a-şi păstra nu doar independenţa şi suveranitatea, dar pentru a combate aceste fenomene şi că orice măsură pe care o luăm la nivel internaţional în acest sens va fi şi este sprijinită de România”, a declarat Victor Ponta.

El a afirmat că România va fi de acord cu ceea ce vor decide liderii europeni şi partenerii americani, referindu-se la sancţiunile împotriva Federaţiei Ruse.

”Ministrul de Externe, domnul Corlăţean, este la întâlnirea cu omologii săi şi tot ceea ce se decide pe plan european şi în coordonare cu partenerii noştri americani, sancţiuni împotriva Federaţiei Ruse, sprijin pentru Ucraina, trebuie să facem cu toată convingerea”, a spus şeful Guvernului român.

Premierul consideră, totodată, că ţara noastră se află ”în prima linie a comunităţii internaţionale, SUA, Europa, care luptă pentru normalitate, pentru o Ucraină democratică şi liberă”.

”După cum vedeţi, conflictele sângeroase cu oameni nevinovaţi care îşi pierd viaţa s-au apropiat foarte mult de noi. România este în acest moment în prima linie a comunităţii internaţionale, SUA, Europa, care luptă pentru normalitate, pentru o Ucraină democratică şi liberă. Şi lucrurile care s-au întâmplat, faptul că mor în continuare oameni nevinovaţi, faptul că au fost atâtea victime în acel atac evident, terorist, asta nu ne face decât să înţelegem mai mult cât de important este să acordăm încredere şi sprijin, inclusiv bugetar, pentru militarii români”, a adăugat prim-ministrul.

Zborul MH17 al companiei Malaysia Airlines pe direcţia Amsterdam-Kuala Lumpur, care avea la bord 298 de persoane, s-a prăbuşit joi în estul Ucrainei, doborât cel mai probabil de o rachetă sol-aer într-o zonă în care se înfruntă separatişii proruşi şi trupele fidele Kievului.

Premierul Victor Ponta a participat marţi, la festivitatea de acordare a gradelor militare absolvenţilor Academiei Forţelor Terestre ‘Nicolae Bălcescu’ de la Sibiu.

Te-ar mai putea interesa și
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia a acuzat joi Armenia că încearcă să rupă legăturile din ce în ce mai fragile între cele două ţări, într-un moment în care Erevanul pune şi mai mult sub semnul întrebării rolul......
Forţele ruse atacă obiective de infrastructură critică din apropierea oraşului Dnipro
Forţele ruse atacă obiective de infrastructură critică din apropierea oraşului Dnipro
Forţele ruse au atacat vineri dimineaţa obiective de infrastructură critică din districtul Kamianske, în apropierea ...
Cât vinde în week-end un mare retailer alimentar din România
Cât vinde în week-end un mare retailer alimentar din România
În contextul discuțiilor legate de închiderea supermarketurilor și hypermarketurilor în week-end sau reducerea programului ...
Poșta Română avansează spre viitor și face pasul către sortarea automatizată a coletelor. Licitație de peste 4 milioane de euro în București
Poșta Română avansează spre viitor și face pasul către sortarea automatizată a coletelor. Licitație de peste 4 milioane ...
Poșta Română se retehnologizează și face pasul către sortarea automatizată a coletelor prin organizarea unei licitații ...