Ponta: Şi ceilalţi bugetari merită salarii mai mari

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la începutul şedinţei de guvern, în contextul majorărilor salariale pentru personalul sanitar, că şi ceilalţi bugetari au dreptate atunci când solicită salarii mărite, iar Executivul va discuta şi va negocia cu aceştia, iar atunci când va putea, se va ţine de cuvânt.
Economica.net - mie, 19 aug. 2015, 10:03
Ponta: Şi ceilalţi bugetari merită salarii mai mari

‘Fac un apel către toţi ceilalţi bugetari care au dreptate – şi ei vor salarii mai mari şi merită – să facem cum am făcut în ultimii patru ani şi ne înţelegem şi negociem şi discutăm şi când putem, ne ţinem de cuvânt. Spre deosebire de alţii care le-au tăiat salariile, noi de fiecare dată le-am dat. De exemplu, la educaţie cred că ne-am ţinut de cuvânt. În martie a intrat în vigoare prima creştere, în octombrie intră a doua, personalul nedidactic. Deci, cu absolut toată lumea, când ne-am înţeles şi am avut banii, ne-am ţinut de cuvânt’, a afirmat Ponta.

Premierul le-a transmis celorlalte categorii de bugetari că Guvernul va fi în continuare la fel de serios ca şi până acum în această privinţă.

‘Ştim cât putem să dăm şi nu ne angajăm la ce nu putem să facem’, a adăugat Victor Ponta.

În ceea ce priveşte majorările salariale pentru medici, prim-ministrul i-a solicitat ministrului de resort, Nicolae Bănicioiu, să vină săptămâna viitoare cu ordonanţa care stabileşte această decizie.

‘Veniţi săptămâna viitoare cu ordonanţa pentru că aţi economisit bani la Sănătate şi nu aveţi nevoie de alţi bani anul acesta, putem să le punem în aplicare de la 1 octombrie’, i-a spus Ponta lui Bănicioiu.

Premierul Victor Ponta a susţinut marţi seară, într-o intervenţie televizată, că, deocamdată, din fondurile disponibile, pot fi mărite salariile pentru personalul din sistemul sanitar, aşa cum anul trecut a fost parafată o înţelegere cu profesorii asupra titlurilor executorii şi a majorării salariilor.

‘Atunci când a fost vorba despre titlurile executorii, despre măririle la profesori, pe care le-am adoptat deja şi pe care le primesc anul acesta, medicii n-au fost contra. Deci, acum, când avem posibilitatea, prin economiile făcute în sistem, să facem o anumită strategie, cred că aşa e corect. (…) Acum putem să facem lucrul acesta pentru medici’, a declarat Victor Ponta la România TV.

Pe de altă parte, ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, preconiza, marţi, că salariile personalului din sistemul sanitar vor fi dublate până la începutul anului 2017, dacă vor fi respectate actualele negocieri, o prevedere în acest sens urmând a fi introdusă în Legea de salarizare unică, pregătită de Ministerul Muncii.

Te-ar mai putea interesa și
ONRC: 14.265 de firme au fost dizolvate în primele șase luni ale anului
ONRC: 14.265 de firme au fost dizolvate în primele șase luni ale anului
Numărul de firme dizolvate a crescut cu peste 18,4% în primele şase luni din 2021, la 14.265, faţă de 12.046 în perioada ianuarie - iunie 2020, conform datelor centralizate de Oficiul Naţional......
Aproape trei sferturi dintre angajații din Covasna sunt plătiți cu salariul minim pe economie
Aproape trei sferturi dintre angajații din Covasna sunt plătiți cu salariul minim pe economie
Aproape 75% dintre angajaţii din judeţ sunt plătiţi cu salariul minim pe economie şi doar o parte dintre aceştia beneficiază ...
Iohannis: România trebuie să fie pregătită să facă față valului patru al pandemiei. Îi îndemn pe cei care nu s-au vaccinat să meargă să se vaccineze
Iohannis: România trebuie să fie pregătită să facă față valului patru al pandemiei. Îi îndemn pe cei care nu s-au ...
România trebuie să fie pregătită pentru a face faţă valului patru al pandemiei de COVID-19, iar cea "mai sigură" cale ...
Nissan estimează că va reveni pe profit în 2021, după trei ani de pierderi
Nissan estimează că va reveni pe profit în 2021, după trei ani de pierderi
Nissan Motor estimează că va reveni pe profit în anul fiscal 2021, după trei ani de pierderi, în urma măsurilor de ...