Ponta: Şi ceilalţi bugetari merită salarii mai mari

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la începutul şedinţei de guvern, în contextul majorărilor salariale pentru personalul sanitar, că şi ceilalţi bugetari au dreptate atunci când solicită salarii mărite, iar Executivul va discuta şi va negocia cu aceştia, iar atunci când va putea, se va ţine de cuvânt.
Economica.net - mie, 19 aug. 2015, 10:03
Ponta: Şi ceilalţi bugetari merită salarii mai mari

‘Fac un apel către toţi ceilalţi bugetari care au dreptate – şi ei vor salarii mai mari şi merită – să facem cum am făcut în ultimii patru ani şi ne înţelegem şi negociem şi discutăm şi când putem, ne ţinem de cuvânt. Spre deosebire de alţii care le-au tăiat salariile, noi de fiecare dată le-am dat. De exemplu, la educaţie cred că ne-am ţinut de cuvânt. În martie a intrat în vigoare prima creştere, în octombrie intră a doua, personalul nedidactic. Deci, cu absolut toată lumea, când ne-am înţeles şi am avut banii, ne-am ţinut de cuvânt’, a afirmat Ponta.

Premierul le-a transmis celorlalte categorii de bugetari că Guvernul va fi în continuare la fel de serios ca şi până acum în această privinţă.

‘Ştim cât putem să dăm şi nu ne angajăm la ce nu putem să facem’, a adăugat Victor Ponta.

În ceea ce priveşte majorările salariale pentru medici, prim-ministrul i-a solicitat ministrului de resort, Nicolae Bănicioiu, să vină săptămâna viitoare cu ordonanţa care stabileşte această decizie.

‘Veniţi săptămâna viitoare cu ordonanţa pentru că aţi economisit bani la Sănătate şi nu aveţi nevoie de alţi bani anul acesta, putem să le punem în aplicare de la 1 octombrie’, i-a spus Ponta lui Bănicioiu.

Premierul Victor Ponta a susţinut marţi seară, într-o intervenţie televizată, că, deocamdată, din fondurile disponibile, pot fi mărite salariile pentru personalul din sistemul sanitar, aşa cum anul trecut a fost parafată o înţelegere cu profesorii asupra titlurilor executorii şi a majorării salariilor.

‘Atunci când a fost vorba despre titlurile executorii, despre măririle la profesori, pe care le-am adoptat deja şi pe care le primesc anul acesta, medicii n-au fost contra. Deci, acum, când avem posibilitatea, prin economiile făcute în sistem, să facem o anumită strategie, cred că aşa e corect. (…) Acum putem să facem lucrul acesta pentru medici’, a declarat Victor Ponta la România TV.

Pe de altă parte, ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, preconiza, marţi, că salariile personalului din sistemul sanitar vor fi dublate până la începutul anului 2017, dacă vor fi respectate actualele negocieri, o prevedere în acest sens urmând a fi introdusă în Legea de salarizare unică, pregătită de Ministerul Muncii.

Te-ar mai putea interesa și
O altă firmă din Bulgaria se ridică, cu „numărul doi” din Euroins România în conducere. Țintește un produs căutat în disperare de constructori: garanții pentru stat. Consilier al lui Obama, în spatele firmei
O altă firmă din Bulgaria se ridică, cu „numărul doi” din Euroins România în conducere. Țintește un produs ...
Cyber Level Ins, un broker de asigurări înregistrat în Bulgaria și legat direct de liderul pieței de asigurări RCA de la sud de Dunăre, Lev Ins, a început să fie foarte dinamic pe piața......
Erdogan, la întâlnirea cu Ciolacu: Scopul nostru este să ajungem la schimburi comerciale bilaterale în valoare de 15 miliarde de dolari (Video)
Erdogan, la întâlnirea cu Ciolacu: Scopul nostru este să ajungem la schimburi comerciale bilaterale în valoare de 15 ...
Preşedintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că volumul total al schimburilor comerciale româno-turce ...
Agenția de presă americană Associated Press a anunțat astăzi că Israelul i-a întrerupt transmisia video din Gaza
Agenția de presă americană Associated Press a anunțat astăzi că Israelul i-a întrerupt transmisia video din Gaza
Agenţia de presă americană Associated Press (AP) a anunţat marţi că transmisiunea sa video în direct din Gaza a fost ...
Armata rusă a început în apropiere de granița cu Ucraina efectuarea de exerciții militare cu arme nucleare tactice
Armata rusă a început în apropiere de granița cu Ucraina efectuarea de exerciții militare cu arme nucleare tactice
Armata rusă a anunţat marţi că a început în apropiere de granița cu Ucraina exerciţii militare privind utilizarea ...