1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 35 º

Finanţe şi bănci

Ponta spune că propunerea de a fi luaţi banii din Pilonul II de pensii i-a fost făcută şi lui când era premier

Fondatorul ProRomânia Victor Ponta susţine că atunci când era premier i-a fost făcută propunerea de a lua banii din Pilonul II de pensii, iar cei care au avut această idee sunt cei care conduc astăzi Guvernul şi nu crede că social-democraţii au renunţat la acest plan.

23 mai, 2018 | News.ro

Victor Ponta a fost întrebat miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, dacă mai sunt bani de pensii, el spunând că sunt dacă vor fi luaţi din altă parte.

"Da, sunt pentru că iei din altă parte. Dacă mă întrebaţi dacă sunt bani de pensii şi peste 20 de ani, în ritmul ăsta vă spun nu. Din acest motiv, eu cotizez la Pilonul II de pensii cum cotizează şi colegii mei. (...) Dacă vreţi, anul ăsta sunt bani de pensii dacă îi ia pe cei de la Pilonul II. Dar vreau să vă spun un lucru foarte direct - mama mea e pensionară, iar dacă îi spune cineva vrei să îţi măresc pensia, normal că zice da. Dar dacă îi spune vrei să îţi măresc pensia, tăind-o pe a lui Victor peste 20 de ani, o să zică nu", a afirmat Ponta.

El nu crede că guvernanţii au renunţat la ideea de a lua banii din Pilonul II de pensii, spunând că aceeaşi propunere i-a fost făcută şi lui când era premier.

"Credeţi că au renunţat ? Eu nu cred că au renunţat pentru că această propunere de a lua banii de la pensii mi-a fost făcută şi mie când eram prim-ministru şi când aveam de dat bani înapoi la FMI, aveam alte lucruri de făcut, eram în acordul cu comisia, cu FMI-ul. Mi-a fost făcut de aceleaşi persoane care acum conduc guvernul în baza mandatului dat de domnul Dragnea", a mai afirmat fondatorul ProRomânia.

Victor Ponta i-a prezentat în conferinţa de presă de la Constanţa pe doi deputaţi, foşti membri PSD, care s-au alăturat formaţiunii sale politice - Gabriela Podaşcă şi Mircea Titus Dobre, fostul ministru al Turismului.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO