1EUR = 4.8246 RON | Bucureşti 11 º

News

Ponta: Studiul inițial pentru autostrada Pitești - Sibiu nu era fezabil din cauza costurilor exagerate

Studiul de fezabilitate întocmit inițial pentru tronsonul Pitești-Sibiul al autostrăzii A1 nu era realizabi, din cauza costurilor foarte mari preconizate, a afirmat premierul Victor Ponta miercuri seară, cu ocazia unei vizite în orașul Mioveni din județul Argeș.

04 dec, 2013 | Mediafax

Ponta a explicat că acesta este motivul pentru care s-a decis, deocamdată, doar construirea unei porțiuni de autostradă care să lege Piteștiul de Râmnicu Vâlcea.

"Anul viitor începem Pitești — Râmnicu Vâlcea și tot anul viitor reevaluăm studiul pentru Râmnicu Vâlcea — Sibiu, pentru că studiul inițial presupunea o sumă mai mare decât toți banii pe care îi are România în următorii șapte ani. Deci nu era fezabil, din păcate, și nu putea fi susținut. (...) Chiar dacă alocam toți banii, toți cei trei miliarde (de euro — n.r.), nu făceam nici autostrada și nici nu mai făceam nimic în restul țării", a declarat prim-ministrul.

În opinia sa, faptul că zona economică Pitești-Mioveni, una dintre cele mai importante din țară, va fi legată peste trei ani prin autostrăzi de București și Constanța, de Râmnicu Vâlcea și de Craiova reprezintă un progres semnificativ față de perioada anterioară.

Întrebat cum comentează intenția sindicaliștilor de la Dacia de a protesta față de amânarea realizării tronsonului de autostradă Pitești-Sibiu, premierul a spus că situația se datorează faptului că fondurile europene disponibile sunt insuficiente. "Dacă merg și sindicatele cu noi la Bruxelles, ca să ne dea mai mulți bani pe coeziune, protestez și eu cu ei, împreună. Din păcate, mi-e teamă că nu avem mari șanse", a mai spus Ponta.

Premierul a inaugurat, miercuri seară, Centrul Cultural Educativ din orașul Mioveni, clădire multifuncțională în care își vor desfășura activitatea cercurile elevilor din localitate. Victor Ponta a efectuat, anterior, o vizită la Institutul de Cercetări Nucleare de la Mioveni.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO