1EUR = 4.8332 RON | Bucureşti 19 º

News

Ponta va merge în Marea Britanie, pentru a asista la listarea Romgaz pe bursa din Londra

Premierul Victor Ponta va efectua, la începutul săptămânii viitoare, o vizită în Marea Britanie, unde va asista la începerea tranzacţiilor pe bursa din Londra cu acţiunile Romgaz, vândute sub formă de certificate de depozit (GDR), au declarat agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

06 noi, 2013 | Mediafax

Termenul estimat pentru listarea Romgaz atât pe bursa din Bucureşti, cât şi pe cea de la Londra este marţi, 12 noiembrie.

În şedinţa de miercuri a Guvernului, premierul Ponta l-a felicitat pe ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, pentru succesul vânzării a 15% din acţiunile Romgaz şi a anunţat că săptămâna viitoare compania va fi listată la bursa londoneză.

Statul român a vândut 15% din acţiunile Romgaz prin oferta iniţială pe Bursă, pentru 1,7 miliarde lei (534 milioane dolari sau 391 milioane euro).

Investitorii au cumpărat 36% din acţiunile Romgaz sub formă de certificate de depozit, care vor fi listate la bursa de la Londra, restul de 64% fiind achiziţionate direct ca acţiuni care vor fi tranzacţionate la bursa de la Bucureşti.

Investitorii au plasat în total ordine de 2,8 miliarde euro, dintre care 204 investitori instituţionali au realizat subscrieri de peste 1,7 miliarde de euro, iar 11.903 investitori de retail au subscris de peste 1,1 miliarde euro.

Tranşa micilor investitori a fost suprasubscrisă de 17,7 ori, iar cel mai mare ordin plasat pe acest segment a fost de 249 milioane lei (aproape 90% din tranşă).

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a preluat 1,9% din acţiunile Romgaz în cadrul ofertei publice iniţiale, reprezentând aproximativ 13% din pachetul scos la vânzare de stat, pentru echivalentul în lei a 50 milioane euro (aproximativ 225,5 milioane lei).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO