1EUR = 4.8736 RON | Bucureşti 8 º

News

Ponta: Voi candida la prezidenţiale. Marţi voi cere sprijinul partidului meu

Premierul Victor Ponta a afirmat, joi, că va candida la alegerile prezidenţiale, punctând că, săptămâna viitoare, va cere sprijinul PSD pentru această candidatură.

24 iul, 2014 | Agerpres

'Voi candida. Pe 29 marţi, voi cere în cadrul structurii PSD, pentru ca am deja sprijinul oficializat al PC şi al UNPR, voi cere sprijin pentru candidatură, după care în septembrie avem nevoie de un congres. (...) Marţi, la Consiliul Naţional voi cere sprijinul partidului meu pentru a candida', a declarat Ponta la Adevărul Live.

Ponta a arătat că intră în bătălia prezidenţială cu gândul de a câştiga.

'Dacă voi câştiga sau nu, e un lucru pe care nu cred că îl ştie cineva. Eu intru în bătălie cu ideea de a câştiga', a precizat primul ministru.

Premierul Victor Ponta a ţinut să precizeze că cel mai dificil contracandidat al său ar fi fost Crin Antonescu, decizia PNL de nominalizare a lui Klaus Iohannis drept prezidenţiabil luându-i 'o piatră de pe inimă'.

'Orice candidat va fi în turul doi va fi un candidat foarte puternic, nu neapărat prin persoana individuală, ci prin faptul că va încerca să strângă voturile cât mai multora în turul II. Dacă mă întrebaţi strict la nivel personal, cu siguranţă cel mai dificil contracandidat al meu ar fi fost Crin Antonescu', a declarat Ponta la Adevărul Live.

El a explicat că dificultatea ar fi provenit din faptul că îi este greu să se lupte cu cei care i-au fost apropiaţi.

'În primul rând pentru că mi-a fost prieten şi mi-e greu să mă lupt, chiar dacă nu mai suntem acum, mi-e greu să mă lupt cu oameni care mi-au fost apropiaţi. Din acest punct de vedere, decizia recentă a PNL mi-a luat o piatră de pe inimă', a afirmat Ponta.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO