1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

News

Ponta: Se caută soluţii pentru ca România să exporte electricitate către Republica Moldova

Premierul Victor Ponta a anunţat că va discuta, joi, cu omologul său moldovean, Iurie Leancă, pentru a găsi soluţii ca România să exporte electricitate către Republica Moldova, arătând însă că trebuie rezolvată problema legată de lipsa unor capacităţi de transport suficiente între cele două ţări.

15 ian, 2015 | Agerpres

'Discutăm cu Guvernul de acolo şi ce se poate face din punct de vedere ca infrastructură facem. După cum ştiţi, România are energie electrică. Problema este că nu avem capacităţile de transport suficiente. O să discut cu domnul Leancă, chiar acuma, la birou. Şi dacă putem să facem ceva, bineînţeles că facem', a declarat premierul la ieşirea de la sesiunea solemnă dedicată Zilei Culturii Naţionale organizată în Aula Academiei Române.

Victor Ponta a fost întrebat dacă Guvernul de la Bucureşti intenţionează să sprijine Chişinăul cu cantităţi de energie electrică în contextul anunţului Ucrainei de sistare a exportului de energie electrică spre Moldova.

Ucraina a decis să suspende în totalitate exportul de energie electrică în Republica Moldova şi Belarus din cauza cantităţii insuficiente de energie pe piaţa internă, a anunţat marţi serviciul de presă al Ministerului Energiei de la Kiev, citat de Ria Novosti.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO