1EUR = 4.8406 RON | Bucureşti 30 º

News

Ponta: Preşedintele nu are niciun drept constituţional să mă suspende dacă voi trimis în judecată

Premierul Victor Ponta a declarat joi seara, la România TV, întrebat dacă a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre dosarul său de la DNA după ce şeful statului i-a solicitat demisia, că 'nu e cazul să facă acest lucru', menţionând că în urma unei eventuale trimiteri a sa în judecată preşedintele nu are niciun drept constituţional să îl suspende din funcţie.

03 sep, 2015 | ECONOMICA.net

Primul ministru a precizat că se consideră 'nevinovat' la acuzaţiile de complicitate la evaziune fiscală motiv pentru care a cerut procurorilor DNA disjungerea dosarului său din dosarul mare 'Rovinari-Turceni' pentru o soluţionare cât mai rapidă a situaţiei.

"Este un dosar mare, complex, cu lucruri care nu mă privesc şi am făcut o cerere. Dacă ai un dosar cu sute de oameni, la mine e o chestiune simplă. Să nu stau să aştept după un dosar care nu mă priveşte pentru că eu mă consider nevinovat", a spus premierul. 

Referitor la colaboarea sa cu Klaus Iohannis, Ponta a spus că relaţia sa cu preşedintele este din nou una normală.

'Până pe 5 iunie am avut o relaţie foarte civilizată şi constructivă şi normală cu domnul Iohannis, a fost o perioadă mai rece, iar în ultimele săptămâni ne-am întâlnit, am discutat. Nu am mai discutat cu preşedintele despre dosarul meu şi consider că nu e cazul să vorbesc cu preşedintele despre dosare. Poziţia preşedintelui de atunci a fost una politică, nu mi se pare în regulă dar o înţeleg. (...) Sunt inculpat în dosar, dar nu trimis în judecată. Dacă voi fi trimis în judecată, preşedintele nu mă poate suspenda, nu există acest drept constituţional', a spus Ponta.

Totodată, premierul a reiterat că nu va demisiona din funcţia pe care o deţine atât timp cât coaliţia de guvernare îl susţine, el punctând totuşi că nu doreşte să mai rămână pe postul de premier şi după 2016, dar că ia în calcul o nouă candidatură la Camera Deputaţilor. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO