Populaţia feminină este mai „îmbătrânită” decât cea masculină cu 3,1 ani – date INS

Populaţia feminină este mai 'îmbătrânită' decât cea masculină cu 3,1 ani, vârsta medie feminină fiind de 45,1 ani, informează, luni, Institutul Naţional de Statistică (INS).
Economica.net - lun, 07 mart. 2016, 09:33
Populaţia feminină este mai

Din cele peste 19,87 milioane persoane care la 1 ianuarie 2015 aveau reşedinţa obişnuită pe teritoriul României pentru cel puţin 12 luni, peste 10,163 milioane erau femei, reprezentând 51,1% din totalul populaţiei rezidente.

‘În mediul urban, ponderea femeilor din ţara noastră este mai pronunţată decât în cel rural; 5.582,9 mii locuiesc la oraş, reprezentând 52,2% din totalul populaţiei urbane. În mediul rural, ponderea populaţiei feminine este de 49,9%. Populaţia feminină a avut o pondere mai mare decât populaţia masculină în 40 de judeţe, excepţie făcând judeţele Vaslui şi Tulcea. Cea mai mare pondere a femeilor vârstnice (de 65 de ani şi peste) a fost înregistrată în judeţele Satu Mare, municipiul Bucureşti şi Prahova, iar cea mai scăzută în Bistriţa-Năsăud şi Covasna’, se arată într-un comunicat al INS.

Potrivit acestuia, cele mai multe femei vârstnice trăiesc în mediul rural (53,2% din totalul femeilor de 65 ani şi peste).

‘Contingentul fertil (femei în vârstă între 15 şi 49 ani) numără 4.662.350 persoane, potenţialele mame reprezentând astfel 23,4% din totalul populaţiei, adică aproape jumătate din totalul populaţiei feminine (45,8%)’, informează INS.

Organizaţia Naţiunilor Unite a început să celebreze Ziua Internaţională a Femeii la 8 martie 1975. Doi ani mai târziu, în cadrul Deceniului pentru Femei (1976-1985, Adunarea Generală ONU proclamă prin Rezoluţia din 16 decembrie 1977 ziua de 8 martie ca Zi a Naţiunilor Unite pentru drepturile femeilor şi pacea internaţională).

Te-ar mai putea interesa și
Europa se pregătește să interzică importurile de gaze lichefiate (LNG) din Rusia
Europa se pregătește să interzică importurile de gaze lichefiate (LNG) din Rusia
Uniunea Europeană este pregătită să abordeze problema importurilor de gaze rusești pe continentul european, pe fondul discuțiilor despre un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, potrivit......
Comisia Europeană cere României, Bulgariei şi Spaniei să respecte legislaţia privind achiziţiile publice
Comisia Europeană cere României, Bulgariei şi Spaniei să respecte legislaţia privind achiziţiile publice
Comisia Europeană a decis, miercuri, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în ...
Drum Greenfield – PMB va cere scoaterea din fondul forestier a 0,3 hectare, pentru a asigura accesul în cartierul de la marginea Bucureştiului
Drum Greenfield – PMB va cere scoaterea din fondul forestier a 0,3 hectare, pentru a asigura accesul în cartierul ...
Consilierii generali vor dezbate în şedinţa de luni un proiect de hotărâre prin care solicită scoaterea definitivă ...
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
Pentru HAI Aluminium, parteneriatul cu Wiren reprezintă tranziția către un consum independent, din surse de energie sustenabilă. ...