1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 25 º

News

Poroşenko aşteaptă noi sancţiuni europene împotriva Rusiei şi atrage atenţia asupra riscului unui război

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko s-a declarat convins sâmbătă la Bruxelles că Uniunea Europeană va pregăti terenul pentru noi sancţiuni împotriva Rusiei la summitul liderilor din UE, exprimându-şi speranţa măsurile suplimentare vor determina Moscova să se angajeze în aplanarea pe cale paşnică a tensiunilor cu Kievul, transmite DPA.

30 aug, 2014 | ECONOMICA.net

'Nu am nicio îndoială că astăzi (n.r. - sâmbătă) liderii vor adopta o decizie de a însărcina Comisia Europeană să pregătească o decizie corespunzătoare privind aceste sancţiuni', a afirmat Poroşenko la Bruxelles, unde a avut întrevederi cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, înaintea summitului la a cărui deschidere a fost invitat să participe.

'Dacă le vor implementa sau nu depinde de cât de repede vom reuşi să demonstrăm că există progrese în detensionarea situaţiei', a adăugat el, exprimându-şi speranţa că Rusia va respecta un plan de pace pe care el l-a propus şi despre care a spus că ar putea pune capăt conflictului până la începutul lunii septembrie.

Însă liderul ucrainean a atras de asemenea atenţia că situaţia este aproape de punctul 'din care nu va mai putea exista o revenire la planul de pace', făcând apel la toate părţile implicate în conflict să-şi asume responsabilitatea în privinţa acestui lucru.

'Haideţi să nu încercăm să declanşăm noua flacără a războiului în Europa', a spus el.

'Astăzi vorbim despre soarta Ucrainei, însă mâine ar putea fi vorba despre soarta securităţii şi stabilităţii pentru întreaga Europă', a mai afirmat Poroşenko.

Pe de altă parte, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a avertizat sâmbătă că UE este pregătită să înăsprească sancţiunile împotriva Rusiei din cauza crizei ucrainene, dar şi că îşi doreşte un acord politic care să pună capăt confruntării.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO