1EUR = 4.7789 RON | Bucureşti 10 º

News

Poroşenko: Iaţeniuk va rămâne prim-ministru, dar guvernul trebuie să fie 'complet reînnoit'

Actualul prim-ministru al Ucrainei, Arseni Iaţeniuk, îşi va păstra funcţia de şef al guvernului de la Kiev, dar componenţa executivului trebuie 'să fie complet reînnoită', a anunţat vineri preşedintele Petro Poroşenko, potrivit AFP.

21 noi, 2014 | Agerpres

'Noul parlament se va reuni în primă şedinţă săptămâna viitoare. Voi supune imediat la vot candidatura premierului (...) Ţinând cont de unitatea forţelor democratice, cred că propunerea mea va fi susţinută de coaliţie', a afirmat Poroşenko. 'Guvernul, în schimb, trebuie complet reînnoit', a subliniat el.

Cele cinci partide prooccidentale care au intrat în Rada Supremă (parlamentul unicameral ucrainean) în urma alegerilor de la 26 octombrie - Blocul Petro Poroşenko, Frontul Popular (al premierului Arseni Iaţeniuk), Samopomoşci, Partidul Radical şi Batkivşcina (partidul fostului premier Iulia Timoşenko) - au convenit vineri asupra formării unei coaliţii, semnând un acord în acest sens.

Acordul a intervenit chiar în ziua în care s-a împlinit un an de la manifestaţiile de protest EuroMaidan care au adus la putere forţele prooccidentale, noua majoritate din parlamentul ucrainean fixându-şi ca prioritate aderarea Ucrainei la NATO.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO