Portugalia lansează o „loterie a facturilor” pentru a lupta împotriva fraudei fiscale

Contribuabilii portughezi vor putea, începând din aprilie, să câştige o maşină la 'loteria facturilor', o tragere la sorţi săptămânală menită să sporească lupta împotriva fraudei fiscale în această ţară ce primeşte asistenţă financiară internaţională, a anunţat joi guvernul, citat de AFP.
Economica.net - joi, 06 feb. 2014, 21:21
Portugalia lansează o

‘Această loterie a ‘facturilor norocoase’ are drept scop încurajarea contribuabililor în lupta împotriva economiei subterane, prevenirea evaziunii fiscale şi a concurenţei neloiale’, a anunţat guvernul într-un comunicat publicat la sfârşitul Consiliului de Miniştri.

Este vorba despre ‘o tragere la sorţi în vederea recompensării consumatorilor care solicită o factură, precizând numărul lor de identificare fiscală, atunci când achiziţionează bunuri şi servicii’, a explicat Ministerul de Finanţe într-o notă.

Statul va pune la bătaie o maşină în fiecare săptămână începând din aprilie şi va organiza trageri la sorţi speciale de Crăciun şi la vară. Regulile acestei oferte urmau să fie detaliate spre finalul zilei de secretarul de stat pentru afacerile fiscale Paulo Nuncio.

În schimbul unui împrumut de 78 de miliarde de euro acordat în mai 2011 de Uniunea Europeană şi de Fondul Monetar Internaţional, Portugalia şi-a asumat sarcina de a implementa un exigent program de austeritate bugetară ce s-a tradus mai ales printr-o creştere puternică a impozitului pe venit.

 

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...