1EUR = 4.8357 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Portugalia: Parlamentul votează noi tăieri salariale

Parlamentul portughez a votat, vineri, noi tăieri provizorii în cazul salariilor mai mari de 1.500 de euro. Măsura este menită să-i permită Portugaliei să-şi atingă anul acesta obiectivul de deficit public de 4% din Produsul Intern Brut (PIB), informează AFP.

25 iul, 2014 | AGERPRES

Noua măsură, votată pe fondul unei manifestaţii de protest ce a reunit în faţa parlamentului, la apelul principalei confederaţii sindicale CGTP, circa 1.000 de persoane, ar trebui să compenseze parţial respingerea, la sfârşitul lui mai, de către Curtea Constituţională, a mai multor măsuri de austeritate înscrise în bugetul lui 2014.


Legea a fost votată de către deputaţii coaliţiei guvernamentale de centru-dreapta, care dispune de o majoritate confortabilă în parlament. Opoziţia de stânga a votat împotrivă.


Textul prevede o reducere între 3,5% şi 10% din salariile funcţionarilor mai mari de 1.500 de euro, precizând că aceste tăieri salariale ar urma să fie reduse cu 20% începând din 2015 şi suprimate gradual în timpul următorilor 5 ani.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO