1EUR = 4.8421 RON | Bucureşti 21 º

Finanţe şi bănci

Poşta Română ia un credit de 20 de milioane de lei de la OTP Bank

Poşta Română va contracta două linii de credit pe 12 luni cu o valoare totală de 20 de milioane de lei (4,47 milioane de euro) de la OTP Bank, subsidiară a grupului ungar OTP. La licitaţie au mai participat BCR şi Bancpost.

15 apr, 2016 | ECONOMICA.net

OTP va acorda Poştei două linii de credit pe 12 luni a câte 10 milioane de lei. Compania de stat garantează cu soldurile creditoare ale conturilor curente, prezente şi viitoare, deschise de compania de stat la bancă.

Costul final al liniilor de credit este de 750.000 lei, faţă de un cost estimat iniţial la 1,1 milioane de lei.

Banii vor fi folosiţi pentru finanţarea activităţii curente.

Poşta mai are în derulare o licitaţie, lansată în luna martie, pentru servicii de creditare de 60 de milioane de lei cu scadenţa în trei ani. Costurile sunt estimate la 8,125 milioane de lei, iar banii vor fi folosiţi pentru finanţarea capitalului de lucru.

În august 2015, Poşta a mai contractat două linii de credit în valoare totală de 20 de milioane de lei, pe 12 luni, de la Banca Transilvania. La sfârşitul lunii ianuarie a anului trecut, Poşta a mai încheiat un contract similar cu Banca Millennium. Compania a luat atunci tot două linii de credit a câte 10 milioane de lei, pe 12 luni, la un cost de 673.000 lei. Banca Millennium a fost preluată, între timp, de OTP Bank.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO