1EUR = 4.8415 RON | Bucureşti 20 º

News

Poşta Româna va intra într-un nou proces de privatizare în această vară

Poşta Română, cea mai mare companie de profil de pe piaţa locală şi totodată cel mai mare angajator, ar putea fi scoasă la privatizare în vara acestui an. Reprezentanţii Ministerului pentru Societatea Informaţională (fostul Minister al Comunicaţiilor) au avut deja întâlniri cu potenţiali investitori cărora le-au prezentat oferta. 

04 apr, 2014 | ECONOMICA.net

“Vom merge mai departe cu demersurile pentru privatizare după ce am selectat consultantul şi estimăm  că la finele primului semestru Guvernul României să aibă opţiunile disponibile astfel încât procesul de privatizare să fie lansat”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Răzvan Cotovelea, ministrul pentru Societate Informaţională.

Potrivit acestuia, din octombrie anul trecut Poşta Română realizează profit operaţional . “Evident că fondurile nu sunt suficiente pentru dezvoltarea de noi servicii, investiţii, pentru modernizarea flotei auto, însă este primul pas. Al doilea pas a fost de a reorganiza şi restructura de la organigramă şi până la modul în care erau fluxurile instituţiei, astfel încât să existe o judicioasă gestionare a fondurilor”, a mai spus Cotovelea.

Opţiunile de privatizare ale Poştei Română sunt listarea la bursă sau introducerea unui investitor printr-o infuzie de lichidităţi.

“Eu, când am preluat mandatul, am văzut că au fost realizate  câteva întâlniri de prezentare a ofertelor noastre. Dorim în acelaşi timp să facem şi noi cunoscută oferta noastră către companii similare, fonduri de investiţii care pot să susţina un astfel de plan de afaceri şi nu în ultimul rând să continuăm aceste prezentări în faţa partenerilor din Uniunea Europeană”, a mai spus Răzvan Cotovelea.

Cel mai mare număr de angajaţi din România

“Este compania care are în acest moment cel mai mare număr de angajaţi, 27.000, cu cea mai mare reţea din tara, reţea care poate fi eficientizată şi modernizata, iar în paleta de servicii pot apărea cele financiare, servicii care să utilizeze infrastructura pe care o avem în acest moment, dar toate aceste noi tipuri de servicii necesită investiţii”, a mai spus ministrul.

Anul trecut Poşta Română a disponibilizat aproape 4.000 de angajaţi, iar tentativa de privatizare a eşuat

În 2013 nici o companie nu a cumpărat caietul de sarcini pentru privatizarea companiei termenul limită fiind 28 mai. Ministrul comuncaţiilor de atunci a spus că descoperirea unor datorii imense ale Poştei Române au îngreunat procesul de găsire a unui investitor. În acest moment reprezentanţii statului sunt mult mai optimişti să vândă compania.

Poşta Română este lider pe piaţa serviciilor poştale în România cu o cifră de afaceri anuală de peste 1,2 miliarde lei şi operează printr-oreţea de 5.687 unităţi poştale, cu acoperire naţională. Anual, compania procesează un volum de sute de milioane de trimiteri poştale şi distribuie către 5.000.000 de beneficiari drepturile băneşti aferente sistemului public de pensii, al asigurărilor sociale de stat, IOVR, agricultori şi pensii militare.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO