1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 11 º

Finanţe şi bănci

Postolache, APAPR: Luptăm şi milităm pentru protejarea actualei arhitecturi a Pilonului II

Orice modificare a arhitecturii sistemului de pensii pe Pilonul II va fi în detrimentul milioanelor de participanţi care vor beneficia de pensie din acest sistem, a declarat marţi Iulius Postolache, preşedintele Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR).

10 oct, 2017 | Agerpres

'Ceea ce pot subliniez este faptul că noi, ca APAPR, urmărim interesele participanţilor. În special, considerăm că orice modificare a arhitecturii prezente a sistemului nu va face altceva decât să vină în detrimentul milioanelor de participanţi care vor beneficia de pensie din acest sistem. Luptăm şi milităm pentru protejarea actualei arhitecturi atât în ceea ce priveşte modul de funcţionare a sistemului Pilonului II şi în ceea ce priveşte nivelul contribuţiilor', a spus Iulius Postolache, la evenimentul aniversar de 10 ani - 'Fiecare leu' organizat de Asociaţie.

Acesta a afirmat că în momentul de faţă este prematur să se facă speculaţii cu privire la măsurile care se vor lua în ceea ce priveşte Pilonul II de pensii.

'În clipa de faţă sunt convins că există la nivel de Guvern analize care iau în calcul atât efectele cât şi consecinţele anumitor modificări. Lucru acesta mă face să fiu încrezător', a menţionat Iulius Postolache.

Pilonul II de pensii a făcut obiectul unor declaraţii politice în ultima perioadă, care au avansat atât ideea desfiinţării cât şi posibilitatea ca acesta să devină opţional.

Fondurile participante la Pilonul II aveau în septembrie active nete de 38,16 miliarde de lei, 7 milioane de participanţi şi 7 miliarde de lei câştig net pentru participanţi.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO