1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

Extern

Prăbuşirea avionului Ethiopian Airlines: Cutiile negre ale avionului vor fi analizate în Franţa UPDATE

Cutiile negre ale Boeingului 737 MAX 8 al companiei Ethiopian Airlines care s-a prăbuşit duminică vor fi analizate în Franţa, scrie Agerpres. Informaţia vine în contextul în care Biroul german de investigaţie a accidentelor de aviaţie nu are mijloacele tehnice necesare examinării cutiile negre ale aeronavei, a declarat miercuri un purtător de cuvânt pentru France Presse. 

14 mar, 2019 | Agerpres
"Nu vom analiza cutiile negre. Nu o putem face. Ele au un nou software pe care nu-l putem citi", a anunţat  Biroul german de investigaţie a accidentelor de aviaţie, scrie Agerpres. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ethiopian Airlines, ele vor fi trimise în Europa, într-o ţară ce nu fusese încă aleasă.  Etiopia nu dispune de echipamentul necesar pentru a le citi. 

UPDATE ora 9:36 

Cutiile negre ale avionului Ethiopian Airlines, transportate şi analizate în Franţa

O delegaţie a Ethiopian Airlines a transportat la Paris cutiile negre ale aeronavei Boeing 737 MAX 8 prăbuşite duminică, accident aviatic soldat cu 157 de morţi, pentru a fi analizate în Franţa, a informat joi compania aeriană etiopiană citată de agenţia EFE. 

Angajaţi ai companiei, care a precizat că nu are capacitatea să analizeze cutiile negre, s-au deplasat joi pentru a le preda autorităţilor franceze, care vor coopera cu investigaţia privind cauzele accidentului. 

Instituţia franceză de Investigare a Accidentelor Aeriene (BEA) a informat miercuri noaptea că autorităţile etiopiene au solicitat sprijinul său pentru examinarea dispozitivelor care înregistrează funcţionarea aparaturii aeronavei şi discuţiile echipajului de zbor, iar cutiile urmau să fie transportate joi în capitala franceză din Etiopia, unde au fost recuperate luni de la locul tragediei. 

Cutiile negre pot fi cruciale pentru a lămuri cauza accidentului avionului Boeing 737 MAX 8, care s-a prăbuşit duminică la puţin timp de la decolarea din Addis Abeba cu direcţia Nairobi. 

Prăbuşirea avionului, care s-a soldat cu 157 de morţi de 35 de naţionalităţi, este a doua în mai puţin de şase luni în care a fost implicat un model Boeing 737 MAX 8. 

În circumstanţe similare, un avion de acelaşi tip al companiei aeriene indoneziene Lion Air s-a prăbuşit în largul Indoneziei, făcând 189 de morţi. 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO