1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 12 º

Finanţe şi bănci

Președintele Exim Bank USA, care vrea să ne dea șapte miliarde de dolari, vine luni în România și merge și la centrala nucleară de la Cernavodă

Kimberly Reed, președintele Exim Bank USA, care ar urma să finanțeze România cu circa 7 miliarde de dolari pentru programul nostru nuclear vine luni în România, și va vizita inclusiv centrala de la Cernavodă.

04 dec, 2020 | ECONOMICA.net

Anunțul a fost făcut de ministrul Economiei, Virgil Popescu, într-o postare pe pagina sa de facebook. Iată integral mesajul:

"Excelența Sa Ambsadorul SUA în România Adrian Zuckerman, prezent în vizită de lucru în județul Mehedinți, a anunțat o veste bună pentru România. Kimberly Reed, Președinte al EXIM Bank, sosește luni în România. Vom avea o serie de întâlniri de lucru pentru a discuta pe marginea proiectelor de investiții pe care le vom face în țara noastră în domeniul energiei și infrastructurii. De asemenea, vom face o marți o vizită la centrala de la Cernavodă. Excelența Sa Ambasadorul SUA în România Adrian Zuckerman a subliniat faptul că relația dintre SUA și România este una foarte bună și prin viitoarele colaborări țara noastră va beneficia de ajutor financiar pe proiecte importante de infrastructură. De asemenea, Excelența Sa a spus că România are un potențial economic uriaș, este un loc foarte bun pentru investitori, nu doar pentru cei din SUA, ci din toată lumea. Dar a atras atenția că există unele legi care trebuie schimbate, pentru a ajuta la dezvoltarea economică. Îmi doresc ca parteneriatul economic România - SUA să ajungă din urmă și chiar să întreacă parteneriatul militar, care este un exemplu de cooperare româno – american".

Secretarul pentru Energie din SUA, Dan Brouillette, și ministrul român al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, au parafat în octombrie un acord interguvernamental pentru a coopera la extinderea și modernizarea programului de energie nucleară civilă din România. Acest acord pune bazele pentru ca România să finalizeze construirea unităților 3 și 4 ale centralei nucleare de la Cernavodă cu companii occidentale (SUA, Canada, Franța) și să retehnologizeze reactorul 1, proiecte de circa 8 miliarde de euro.

Exim Bank US va acorda României finanțare de circa 7 miliarde de dolari pentru programul său nuclear.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO