Președintele iranian, Hasan Rohani: Oamenii ar trebui să fie ‘complet liberi’

Noul președinte iranian Hasan Rohani a afirmat că oamenii ar trebui să fie liberi să gândească, să vorbească și să caute informații pe internet, sub rezerva 'protecției identității noastre naționale', relatează joi Associated Press.
Economica.net - joi, 19 sept. 2013, 15:15
Președintele iranian, Hasan Rohani: Oamenii ar trebui să fie 'complet liberi'

Într-un interviu pentru NBC News la Teheran, Rohani a vorbit despre preocupările globale privind activitățile nucleare ale țării sale și despre un schimb de scrisori cu președintele Barack Obama de la alegerea sa în luna iunie.

Rohani s-a adresat rețelei de televiziune americane cu câteva zile înainte de a-și face apariția ca președinte pe scena mondială, când se va adresa Adunării Generale a ONU la York.

În ultimele extrase ale interviului difuzat joi, Rohani și-a exprimat opiniile cu privire la libertățile personale. El a afirmat că o ‘comisie pentru drepturile cetățenilor’ va fi stabilită ‘în viitorul apropiat’, apreciind că ideile despre guvern ar trebui să fie bazate pe morala poporului.

‘Doresc ca oamenii în viața lor privată să fie complet liberi. În ziua de astăzi, accesul la informații și dreptul la dialog liber și de a gândi liber este dreptul tuturor oamenilor, inclusiv al poporului iranian’, a declarat Rouhani în interviul transmis de NBC.

Rohani este considerat un moderat în regimul iranian, scrie AP. El a afirmat că nu a urmărit niciodată să fabrice bomba nucleară. ‘Avem suficient timp și în nici un context nu am încercat și nu vom încerca să fabricăm arme de distrugere în masă’, a subliniat el.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney, a afirmat miercuri că nu s-a planificat ca președintele SUA Barack Obama să se întâlnească cu președintele iranian Rohani la Adunarea Generală a ONU în curs de desfășurare la New York

Te-ar mai putea interesa și
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate directorilor și membrilor Consiliului de Supraveghere în anul 2023,......
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...