1EUR = 4.8742 RON | Bucureşti 4 º

Extern

Președintele Mexicului a refuzat din nou să recunoască victoria lui Biden în alegerile americane

Preşedintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador (foto), a refuzat miercuri din nou să-l felicite pe Joe Biden pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale din SUA, el evidenţiindu-se astfel tot mai mult în rândul liderilor care au ezitat să recunoască victoria candidatului democrat, relatează Reuters, citată de Agerpres.

25 noi, 2020 | Agerpres

Vorbind la scurt timp după ce preşedintele chinez Xi Jinping l-a felicitat pe Joe Biden pentru victoria în alegeri, Lopez Obrador a reafirmat că ar fi greşit să transmită felicitări înaintea încheierii formale a procesului electoral în SUA.

Contracandidatul democratului Joe Biden, preşedintele republican în exerciţiu Donald Trump, a iniţiat acţiuni judiciare într-un efort de a răsturna rezultatul alegerilor, acuzându-i pe democraţi de fraude. Totuşi, fără să-şi recunoască înfrângerea, Trump a permis săptămâna aceasta începerea tranziţiei către administraţia Biden.

Preşedintele Lopez Obrador, care la rândul său şi-a acuzat opozanţii de fraude de-a lungul anilor, a invocat în acest sens alegerile din ţara sa din anul anul 2006 pentru a-şi justifica poziţia faţă de scrutinul american, asigurând în acelaşi timp că nu are nimic împotriva vreunui candidat sau partid din SUA. Dar, unii oficiali mexicani susţin, în privat, că el se teme că l-ar putea enerva pe Trump, care de-a lungul mandatului său prezidenţial a ameninţat Mexicul cu represalii economice dacă nu ia măsuri împotriva imigraţiei ilegale.

În acest timp, mai mulţi reprezentanţi ai formaţiunii lui Biden s-au arătat deranjaţi de comportamentul preşedintelui mexican, unul din ei calificând atitudinea acestuia drept ''prostească''. ''Lumea merge mai departe'', spune respectivul politician, membru al ultimei administraţii democrate de la Washington, dar care a vorbit sub acoperirea anonimatului. ''Mexicul rămâne în urmă... Dar este greşeala Mexicului'', a conchis el.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO