Preconcepţia germanilor că francezii îi păcălesc duce fuziunile între companii la minimul a 12 ani

Companiile germane evită fuziunile cu cele franceze întrucât germanii sunt suspicioşi că vor fi întotdeauna partea care pierde, bănuială care, potrivit analiştilor, nu este tocmai neîntemeiată, scrie Bloomberg.
Economica.net - mar, 23 oct. 2012, 11:46
Preconcepţia germanilor că francezii îi păcălesc duce fuziunile între companii la minimul a 12 ani

Această neîncredere a jucat un rol şi în decizia cancelarului german, Angela Merkel, de a bloca negocierile pentru o fuziune între grupul european EADS şi cel britanic BAE Systems, afirmă aceştia.

„Germanii, din motive istorice, se tem tot timpul că vor fi păcăliţi de de francezi. Sunt multe exemple de situaţii în care francezii au ajuns în avantaj”, a declarat Jochen Peter Breuer, fondator al firmei JPB Consulting, care consiliază relaţii de afaceri franco-germane.

Îngrijorarea ar putea influenţa posibile tranzacţii benefice pentru ambele părţi, precum combinarea producătorilor de echipamente pentru sectorul telecom Nokia Siemens Networks şi Alcatel-Lucent sau o posibilă cooperare între Adam Opel şi PSA Peugeot Citroen.

Guvernul francez a anunţat, de asemenea, săptămâna trecută, că analizează mai multe sinergii internaţionale între Deutsche Telekom şi France Telecom, cei mai mari operatori de telefonie din cele două ţări. O fuziune a celor două companii a fost vehiculată de politicieni şi bancheri timp de un deceniu, însă nu s-au înregistrat progrese, având în vedere, printre altele, complexitatea politică.

„Francezii gandesc la scară mare, vor companii mari, precum o fuziune între France Telecom şi Deutsche Telekom. Atfel de căsătorii între elefanţi duc adesea la un amestec nepotrivit de afaceri şi politică”, a declarat directorul adjunct al Institutului Franco-German din Ludwigsburg, Henrik Uterwedde.

Neîncrederea se vede deja în cifre, scrie Bloomberg. Tranzacţiile franco-germane au scăzut la 2,8 miliarde de euro (3 miliarde de dolari) în acest an, minimul a cel puţin 12 ani. În contextul crizei din Europa, tranzacţiile la nivelul regiunii au coborât în acest an cu 4%, la 673 miliarde de dolari, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele Bloomberg.

„Tranzacţia EADS-BAE a arătat că şi atunci când există susţinerea directorilor generali poate fi blocată de interese naţionale. Acest trend ar putea afecta viitoare posibile afaceri”, a declarat Michael Ulmer, avocat din Frankfurt pentru fuziuni şi achiziţii la Allen & Overy.

Germania a subminat în trecut şi alte afaceri care aduceau atingere siguranţei naţionale.

Franţa a mai încercat fără succes o colaborare a producătorului neprofitabil de tancuri Nexter Systems cu alţi producători de armament, între care Krauss-Maffei Wegmann şi Rheinmetall din Germania.

Anul trecut au eşuat discuţii între ThyssenKrupp şi contractorul francez DCNS pentru o colaborare în domeniul naval, care ar fi format un EADS al mărilor, scrie Bloomberg. O încercare a celor două ţări de a crea un rival pentru Google, numit Quaero, a eşuat de asemenea, germanii renunţând la proiect în 2006.

„Există o traumă industrială generală după mai multe afaceri în care guvernul francez a preluat controlul companiilor, a scăpat de locurile de muncă din Germania şi a mutat tehnologia în Franţa”, a declarat Christian Moelling, cercetător la Institutul German pentru Afaceri Internaţionale şi Securitate.

Unul dintre cele mai dramatice exemple este soarta Hoechst, odată cel mai mare producător de medicamente din Germania. Hoechst a fuzionat cu Rhone-Poulenc şi a devenit Aventis. În 2004, compania a fost împinsă în braţele Sanofi Synthelabo de către guvernul francez. Franţa a obţinut o companie naţională mare, iar Aventis a dispărut, locurile de muncă şi tehnologia fiind mutate la Vest de Rin.

„Această lipsă de încredere a determinat guvernul de la Berlin să analizeze tranzacţiile din perspectivă politică, chiar dacă în principiu preferă să nu intervină în mediul de afaceri”, a declarat directorul adjunct al Institutului Franco-German din Ludwigsburg, Henrik Uterwedde.

Cu timpul, însă, politicienii germanii au devenit mai activi în intervenţiile în afaceri, iar încrederea dobândită în urma succesului economic şi ajutoarelor financiare acordate vecinilor din UE nu a făcut decât să consolideze opinia că Germania trebuie să-şi protejeze interesele, chiar dacă sunt afectate cele ale unor companii.

Te-ar mai putea interesa și
Dacia Sandero conduce clasamentul înmatriculărilor pe piața europeană după primele două luni din 2024
Dacia Sandero conduce clasamentul înmatriculărilor pe piața europeană după primele două luni din 2024
Raportul JATO Dynamics cu privire la înmatriculările de autoturisme din februarie confirmă o nouă victorie a modelului Dacia Sandero în fața unor concurenți ca Volkswagen Golf sau Toyota Yaris......
Ciolacu: Avem în plan ca până la sfârşitul anului să avem o aderare completă la Schengen
Ciolacu: Avem în plan ca până la sfârşitul anului să avem o aderare completă la Schengen
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, la Timişoara, la inaugurarea unui terminal al Aeroportului Internaţional, că ...
Metroul de Otopeni: Metrorex anunță restricții de circulație în Pasajul Băneasa pentru lucrări la M6
Metroul de Otopeni: Metrorex anunță restricții de circulație în Pasajul Băneasa pentru lucrări la M6
Metrorex informează că va fi restricționată circulația în Pasajul Băneasa pentru lucrări topografice la viitoarea ...
România va primi 6 miliarde de euro pentru a atenua impactul viitoarei taxe pe carbon în prețul gazelor și al carburanților auto. Ce trebuie să facă autoritățile ca să luăm banii
România va primi 6 miliarde de euro pentru a atenua impactul viitoarei taxe pe carbon în prețul gazelor și al carburanților ...
România va fi unul dintre cei mai mari beneficiari ai Fondului Social pentru Climă, ceea ce va crea o oportunitate semnificativă ...