1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Preluarea UPC de către Vodafone: noul termen limită stabilit de UE pentru o decizie privind tranzacţia va fi 9 iulie

Comisia Europeană (CE) a fixat în 9 iulie termenul limită pentru a decide dacă va aproba tranzacţia prin care Vodafone ar urma să preia activele Liberty Global Plc din Germania şi Europa de Est, transmite Reuters. În România, achiziţia operaţiunilor Liberty Global de către Vodafone va crea o companie cu o cotă totală de piaţă de 25% după veniturile totale.

07 mai, 2019 | Agerpres

Executivul comunitar, care supervizează politica de concurenţă în UE, a anunţat marţi într-un comunicat că părţile şi-au depus angajamentele în 6 mai. Precedentul termen limită era în 18 iunie.

În 2018, operatorul britanic de telefonie mobilă Vodafone a acceptat să plătească 21,8 miliarde de dolari pentru a cumpăra o parte din activele Liberty Global din Europa. Tranzacţia ar urma să facă din Vodafone cel mai mare furnizor de servicii broadband, cablu şi telefonie mobilă din Europa cu 54 de milioane de consumatori şi o acoperire de 110 milioane case şi companii.

În decembrie 2018, Comisia Europeană a demarat o investigaţie amănunţită asupra acestei tranzacţii. Eventualele probleme identificate de Comisiei pot fi rezolvate printr-o ofertă, de obicei de vânzare a unei divizii.

În România, achiziţia operaţiunilor Liberty Global de către Vodafone va crea o companie cu o cotă totală de piaţă de 25% după veniturile totale. Vodafone România este al doilea cel mai mare furnizor de servicii de telefonie mobilă, iar UPC România operează a doua cea mai mare reţea de cablu din România, cu o acoperire de 3,1 milioane de gospodării (41% din numărul total). Compania creată în urma achiziţiei va putea oferi servicii TV interactive, de internet în bandă largă şi de telefonie fixă, precum şi servicii mobile, pentru cei 9,9 milioane de clienţi mobili ai Vodafone România şi pentru utilizatorii celor 2,1 milioane de abonamente de servicii fixe ale UPC România.

Tranzacția nu va include operațiunile UPC România de televiziune prin satelit, Focus Sat.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO