Premier Energy Group își anunță intenția de a se lista la Bursa de Valori București, printr-o ofertă publică inițială. Vizează să strângă 125 de milioane de euro din piață, pentru finanțarea regenerabilelor

Premier Energy Group, una dintre companiile private de infrastructură energetică integrată pe verticală cu cea mai rapidă creștere din Europa de Sud-Est și jucători important în domeniul energiei regenerabile din România și Republica Moldova pe Bursa de Valori București (BVB), arată un comunicat al companiei.
Mihai Nicuţ - joi, 18 apr. 2024, 09:53
Premier Energy Group își anunță intenția de a se lista la Bursa de Valori București, printr-o ofertă publică inițială. Vizează să strângă 125 de milioane de euro din piață, pentru finanțarea regenerabilelor

Oferta va avea loc după aprobarea Prospectului de către Autoritatea de Supraveghere Financiară din România (ASF).

Oferta publică inițială va consta dintr-o ofertă publică adresată investitorilor de retail și instituționali din România și o ofertă adresată investitorilor instituționali internaționali eligibili, în conformitate cu prevederile Prospectului. După aprobarea Prospectului de către ASF și închiderea cu succes a Ofertei, Societatea intenționează să depună o solicitare pentru admiterea la tranzacționare a acțiunilor pe piața reglementată administrată de Bursa de Valori București.

În legătură cu oferta, Premier Energy Group intenţionează să obțină aproximativ 100 de milioane de euro rezultate dintr-o majorare de capital cu excluderea drepturilor de preferință, iar principalul său acționar, EMMA Alpha Holding Ltd. intenționează să vândă acțiuni existente în valoare de aproximativ 25 de milioane de euro.

În plus, Oferta va beneficia, de asemenea, de o opțiune uzuală de supraalocare oferită de EMMA Capital de până la 15% din Tranzacția de Bază. Structura finală a Ofertei va fi stabilită în apropierea lansării Ofertei și comunicată înainte de lansarea acesteia.

Societatea va utiliza veniturile din Ofertă pentru a finanța creșterea viitoare, în special în segmentul producției de energie regenerabilă..

După finalizarea IPO, EMMA Capital va continua să dețină majoritatea acțiunilor în Premier Energy. Interdicții de înstrăinare a acțiunilor sunt de așteptat, potrivit practicii, atât pentru Societate (360 de zile) cât și pentru EMMA Capital (180 de zile). În plus, va exista o interdicție de înstrăinare de 2 ani pentru CEO-ul Societății, dl. Jose Garza, și pentru CFO, dl. Petr Stohr, care intenționează să subscrie în cadrul Ofertei.

Oferta ar putea fi finalizată în mai 2024, în funcție de condițiile de pe piața de capital. Acțiunile vor fi oferite și tranzacționate, după Admitere, în lei. Informații detaliate despre Ofertă vor fi publicate după aprobarea Prospectului.

Citigroup, UniCredit Bank GmbH (Sucursala Milano) și WOOD & Company acționează în calitate de Coordonatori Globali Comuni în legătură cu Oferta. Alpha Bank România S.A. și BT Capital Partners S.A. acționează în calitate de Deținători Comuni ai Registrului de Subscrieri. STJ Advisors acționează în calitate de Consultant Financiar al Societății în legătură cu Oferta. UniCredit S.p.A. acționează, de asemenea, în calitate de Consultant ESG al Societății în legătură cu Oferta.

Jose Garza, CEO Premier Energy Group, a comentat: „Ne mândrim cu faptul că suntem una dintre companiile private de infrastructură energetică cu cea mai rapidă creștere din Europa de Sud-Est, iar acum este momentul potrivit pentru Premier Energy Group să lanseze un IPO și să profite de oportunitățile interesante de dezvoltare accelerată pe care le va oferi o listare publică la Bursa de Valori București.
Fiind unul dintre cei mai mari producători, administratori și agregatori de energie solară şi eoliană din România şi Moldova, Premier Energy Group este bine poziționată pentru a beneficia de creșterea prognozată a sectorului energiei regenerabile în regiune, valorificând totodată recenta achiziție strategică a CEZ Vânzare și istoricul nostru de succes în ceea ce privește achizițiile complementare. Datorită modelului nostru de afaceri integrat vertical și diversificat, care ne permite să obținem marje de-a lungul întregului lanț valoric și ne asigură stabilitate financiară, oferim o perspectivă investiţională deosebit de atractivă potențialilor investitori.”

Premier Energy Group este una dintre companiile private de infrastructură energetică integrată pe verticală cu cea mai rapidă creștere din Europa de Sud-Est și unul dintre cei mai mari jucători din domeniul energiei regenerabile din regiune, potrivit proppriei evaluări. Grupul are peste 1.000 MW capacitate de generare a energiei electrice regenerabile în proprietate, management sau în dezvoltare în România și Moldova, împreună cu una dintre afacerile cu cea mai rapidă creștere în furnizarea de energie electrică din surse regenerabile în ambele ţări.

În România, Grupul este al treilea cel mai mare distribuitor şi furnizor de gaze naturale cu peste 150.000 de puncte de consum. De asemenea, este cel mai mare distribuitor și furnizor de energie electrică din Moldova, cu aproape un milion de puncte de consum și peste 840.000 de clienți, deservind aproximativ 70% din populația Moldovei.

În urma achiziţiei CEZ Vânzare în România, Premier Energy Group deserveşte în total un număr de aproximativ 2,4 milioane de clienți de energie electrică și gaze naturale în România și Moldova (o creştere de aproximativ 1,4 milioane), majoritatea fiind clienţi casnici și întreprinderi mici.

Premier Energy Group a fost înfiinţată în 2012, a intrat pe piaţa gazelor naturale din România în 2013, iar pe piaţa energiei electrice din Republica Moldova în 2019. Compania este deţinută integral de EMMA Capital. În anul încheiat la 31 decembrie 2023, Grupul a generat venituri consolidate de 912,0 milioane de euro, profit net de 78,8 milioane de euro și EBITDA ajustat de 127,7 milioane de euro.

 

Te-ar mai putea interesa și
Cometex deschide parcul de retail de la Giurgiu, după investiții de 27 de milioane de euro
Cometex deschide parcul de retail de la Giurgiu, după investiții de 27 de milioane de euro
Cometex, compania specializată în dezvoltarea de parcuri comerciale, anunță deschiderea celui mai mare și modern centru comercial din orașul Giurgiu, mâine, 23 mai. ...
Ratingurile statelor emergente au, în sfârşit, şanse de îmbunătăţire – analiză
Ratingurile statelor emergente au, în sfârşit, şanse de îmbunătăţire – analiză
Din Brazilia, Nigeria şi Turcia şi până la unele dintre cele mai riscante state emergente, precum Egipt şi Zambia, sunt ...
Directorul Renault confirmă că VW şi Renault au pus capăt discuţiilor cu privire la un model Twingo electric
Directorul Renault confirmă că VW şi Renault au pus capăt discuţiilor cu privire la un model Twingo electric
 Constructorul auto francez Renault şi rivalul german Volkswagen au pus capăt discuţiilor pentru a dezvolta în comun ...
Un ministru israelian propune crearea unei colonii pentru fiecare ţară care recunoaşte Palestina
Un ministru israelian propune crearea unei colonii pentru fiecare ţară care recunoaşte Palestina
Ministrul de finanţe al Israelului, Bezalel Smotrich, descris de EFE drept colonist de extrema dreaptă, a propus, miercuri, ...