Premieră de Black Friday: eMAG şi E.On pun la bătaie şase luni de curent gratis pe piaţa concurenţială

Pe lângă reducerile la televizoare, smartphone-uri sau laptop-uri obişnuite în perioada Black Friday, care dă startul sezonului de cumpărături de iarnă, eMAG vine anul acesta cu o ofertă în premieră pe piaţa din România, în parteneriat cu furnizorul german de energie E.On. La semnarea unui contract pe 12 luni cu E.On, pentru furnizarea de electricitate, prin platforma online eMAG, clienţii vor beneficia de factură zero timp de şase luni.
Economica.net - lun, 14 nov. 2016, 12:23
Premieră de Black Friday: eMAG şi E.On pun la bătaie şase luni de curent gratis pe piaţa concurenţială

Oferta este condiţionată de semnarea unui contract cu E.On Energie România pe o perioadă de un an şi este limitată la 1.000 de pachete. Oferta este destinată exclusiv persoanelor fizice, iar preţul de furnizare este de 0,19 lei/kWh.

După plasarea comenzii, se introduce cererea către E.On, iar clienţii vor fi contactaţi, până pe 10 decembrie, de reprezentnaţii companiei de energie pentru a discuta termenii contractului, a explicat Iulian Stanciu, CEO Dante International, compania care operează eMAG, într-o conferinţă de presă. Oferta este destinată exclusiv persoanelor fizice, iar limita superioară de consum este adaptată la cât consumă o casă medie spre mare, cu toate dotările în materie de aparatură electronică şi electrocasnică, a adăugat Stanciu.

eMAG estimează că vânzările proprii de Black Friday vor atinge în acest an 250 de milioane de lei într-o singură zi, faţă de aproximativ 200 de milioane de lei de Black Friday 2015, iar reducerile totale puse în joc se ridică la 35 de milioane de euro. Iulian Stanciu a dat şi o estimare interesantă la nivelul întregei pieţe româneşti.

„Dacă vorbim de ziua respectivă, online şi offline, este posibil ca toată piaţa să treacă de un miliard de lei total comenzi. Un miliard de lei într-o singură zi e semnificativ pentru piaţa din România. Este greu de estimat cum a evoluat faţă de anul trecut, deoarece sunt şi jucători mari din diverse alte domenii care ar putea intra cu oferte de Black Friday”, a spus Stanciu.

eMAG a pregătit un milion de produse pentru ziua de vineri, cu reduceri între 30% şi 80%. Față de prima ediție, gama de produse s-a extins de 12 ori, de la 80 de mii de produse în 2011. Pregătirile pentru Black Friday au început acum 10 luni, au precizat reprezentanţii eMAG.

Compania de retail online a încheiat şi o înţelegere cu Raiffeisen Bank: clienţii care au card de cumpărături de la bancă vor putea plăti vineri, pe eMAG, în până la 36 de rate, iar posesorii de carduri de cumpărături de la alte bănci în 12 rate.

Tudor Manea, directorul general al eMAG, a precizat că acordul cu Raiffeisen a venit ca răspuns la interesul arătat de clienţi pentru produse scumpe, precum televizoarele.

eMAG vrea să livreze toate comenzile de Black Friday (vierim 18 noiembrie) până pe 28 noiembrie, având în acest scop contracte cu şase companii de curierat, dar şi cu Poşta Română. Poşta a pus la dispoziţia clienţilor companiei peste 200 de puncte de livrare, unde se poate plăti şi cu cardul.

Stanciu a precizat şi că eMAG a mobilizat 500 de angajaţi în plus faţă de o perioadă obişnuită pentru a pregăti perioada de Black Friday, eveniment care a necesitat şi o investiţie suplimentară de 2 milioane de euro în tehnologie de hosting şi servere.

eMAG estimează că va vinde 800.000 de produse la Black Friday 2016, cu o valoare totală de 250 milioane lei, comparativ cu 602.000 de produse şi o valoare totală de 202 milioane lei la ediţia 2015, a precizat Tudor Manea.

Potrivit unui studiu Daedalus Millward Brown, 11,8 milioane dintre românii cu vârsta între 18 şi 65 de ani au auzit de evenimentul Black Friday, iar şapte milioane intenţionează să cumpere produse la Black Friday în acest an.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
UPDATED Zvonuri că va fi grevă și la metrou mâine. Liderul sindical de la STB ar fi și sindicalist Metrorex, spune șeful STB. Metrorex anunță că se va circula normal
UPDATED Zvonuri că va fi grevă și la metrou mâine. Liderul sindical de la STB ar fi și sindicalist Metrorex, spune șeful ...
Directorul general al STB, Adrian Criț, a declarat că Vasile Petrariu, liderul sindicatului majoritar de la STB, ar fi ...
Peste 14.000 de noi infectări în ultimele 24 de ore. 22 de decese
Peste 14.000 de noi infectări în ultimele 24 de ore. 22 de decese
Un număr de 14.088 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore şi au ...
Incidența Covid-19 a ajuns la 9,50 la mie în București
Incidența Covid-19 a ajuns la 9,50 la mie în București
Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile este, duminică, în Bucureşti de 9,50 cazuri la mia de locuitori, conform ...