PREMIERĂ: De azi, hartă interactivă cu sectoarele de drum închise sau restricţionate, pe site-ul CNAIR

Începând de azi, autorităţile publică hărţi interactive care prezintă situaţia drumurilor şi autostrăzilor, cu sectoarele de drum închise sau restricţionate, sunt de marţi active pe site-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Economica.net - mar, 31 dec. 2019, 10:55
PREMIERĂ: De azi, hartă interactivă cu sectoarele de drum închise sau restricţionate, pe site-ul CNAIR

Începând de astăzi, pe site-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – www.cnadnr.ro –  pot fi accesate hărţile interactive care prezintă situaţia drumurilor naţionale şi sectoarele cu risc de înzăpezire.

HĂRŢILE CU STAREA DRUMURILOR POT FI ACCESATE AICI

Cele două hărţi au fost dezvoltate de Centrul De Studii Tehnice, Rutiere şi Informatice – CESTRIN, fără costuri suplimentare, în cadrul unui proiect pilot care va fi finalizat prin lansarea unor aplicaţii pentru dispozitivele mobile”, se spune într-un comunicat al Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.

În ceea ce priveşte harta sectoarelor cu risc de înzăpezire, aceasta este actualizată în baza datelor furnizate de către DRDP-uri. Dacă pentru început vor fi disponibile doar informaţiile privind transportul rutier, pe parcursul etapelor de dezvoltare a hărţilor interactive vor fi introduse şi cele referitoare la celelalte moduri de transport, respectiv feroviar, naval şi aerian.

„Compania de Autostrăzi face eforturi pentru a pune în spirjinul cetăţenilor elemente care să le confere o anumită siguranţă pe drumurile naţionale şi pe autostrăzi. În acest sens, am lansat azi o aplicaţie, o hartă în care sunt evidenţiate zonele cu risc de înzăpezire, o hartă bazată pe un anumit istoric al evenimentelor care s-au petrecut pe drumurile naţionale şi pe autostrăzi, o hartă care, în prima etapă, va fi accesată de pe site-ul companiei doar pe partea de transport rutier, urmând ca într-o a doua etapă, sub cupola Ministerului Transporturilor, să cuplăm şi celelalte moduri de transport – feroviar, naval şi aerian, iar a treia etapă va fi lansarea unei aplicaţii mobile care să cuprindă toate modurile de transport şi să poată fi accesată de participantul la trafic foarte uşor, să fie informat corect, în timp util, cu zonele care sunt cu probleme. Harta mai dispune şi de o bază de date venită de la ANM cu acele avertizări meteo, iar aceste informări pe care le primim frecvent de la ANM vor fi încărcate pe această platformă pentru a fi puse în evidenţă zonele sau drumurile care sunt supuse unor probleme de înzăpezire”, a declarat, marţi, directorul CNAIR, Sorin Scarlat, într-o conferinţă de presă.

În opinia acestuia, este important pentru cei care utilizează reţeaua de drumuri naţionale în această perioadă să aibă acces la aceste date, pentru a identifica o altă rută de transport în cazul în care unele drumuri au probleme.

„Există un dispecerat cu activitate permanentă. În momentul în care se dispune aplicarea restricţiei, în maximum 20 de minute va fi introdusă în platforma hărţii această restricţie. Deci, teoretic, ne axăm să scurtăm perioada de la luarea deciziei până când va fi încărcată în această platformă, astfel încât cei care utilizează reţeaua de drumuri să fie informaţi corect şi rapid. Înainte existau comunicate ale Companiei de Autostrăzi cu privire la aceste restricţii, dar, după cum vedem, flexibilitatea companiei va trebui extinsă şi va trebui sub orice formă informat participantul la trafic. Până acum o făceam cu aceste comunicate, dar ne axăm toate eforturile pentru a pune în aplicare această formulă”, a subliniat Scarlat, care a adăugat că deciziile de închidere a unui drum sau de instituire a unor restricţii se vor lua de comun acord cu Poliţia Rutieră.

De asemenea, CNAIR are încheiat un protocol de colaborare cu dezvoltatorul aplicaţiei Waze pentru schimb de informaţii, dar şeful companiei nu a putut avansa un termen pentru lansarea unei eventuale aplicaţii comune.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...