Premieră: Huawei urcă pe locul doi în topul producătorilor de smartphone-uri după vânzări. Apple cade pe trei

Compania chineză Huawei a urcat pe locul al doilea în topul producătorilor de smartphone-uri după vânzările la nivel global, imediat în urma liderului Samsung, în timp ce Apple, care a reinventat acum 10 ani telefonul inteligent prin primul iPhone, a coborât în premieră pe locul al treilea.
Economica.net - joi, 07 sept. 2017, 19:04
Premieră: Huawei urcă pe locul doi în topul producătorilor de smartphone-uri după vânzări. Apple cade pe trei

Huawei a depăşit pentru prima oară volumul de vânzări al Apple, în lunile iunie şi iulie, potrivit companiei de cercetare de piaţă Counterpoint Research. La origini furnizor de echipamente de infrastructură pentru reţele mobile, Huawei a devenit în ultimii ani cel mai mare producător de smartphone-uri din China.

Potrivit analiştilor Counterpoint, Huawei a crescut mulţumită investiţiilor în cercetare şi dezvoltare, producţie şi marketing. Compania de analiză de piaţă notează că brandul chinez are încă o prezenţă subdimensionată în America de Nord, India şi sudul continentului asiatic, pieţe care ar oferi un potenţial important de creştere pe termen mediu.

Huawei este bine reprezentată în China, Europa, America Latină şi Orientul Mijlociu, unde deal-urile cu operatorii telecom, prin care oferă telefoane la preţuri subvenţionate, cu abonament, îi asigură vânzările.

Counterpoint Research nu prezintă date concrete privind numărul de telefoane vândute, ci se rezumă la a estima cotele de piaţă ale marilor producători.

Cel mai mare producător de smartphone-uri din lume după vânzări rămâne Samsung, însă cele mai bine vândute modele aparţin Apple. iPhone 7 şi iPhone 7 Plus au fost cele mai bine vândute telefoane în luna iulie, urmate de Oppo R11 şi Oppo A57 (populare în China şi sud-estul Asiei), Samsung Galaxy S8, Xiaomi Redmi Note 4X şi Samsung Galaxy S8 Plus, potrivit Counterpoint.

Astfel, fragmentarea portofoliului de produse are ca efect absenţa Huawei, producătorul numărul 2 în lume, din top 10 cele mai bine vândute modele.

Potrivit datelor IDC, Apple a vândut în trimestrul al doilea din acest an 41 de milioane de iPhone-uri, faţă de 38,5 milioane de smartphone-uri Huawei livrate în aceeaşi perioadă. Datele Counterpoint, care contrazic clasamentul IDC, se rezumă însă doar la lunile iunie şi iulie.

Apple va lansa pe 12 septembrie următoarea generaţie de iPhone-uri, despre care se ştie că vor fi dotate în premieră cu ecrane OLED şi vor prelua elemente de design de la concurentul Galaxy S8.

Samsung a lansat recent modelul Note 8 în segmentul phablet, iar LG a scos pe piaţă flagship-ul V30. O ultimă lansare semnificativă în această toamnă este aşteptată în octombrie de la Google, care urmează să prezinte cea de-a doua generaţie a smartphone-ului Pixel.

Te-ar mai putea interesa și
Constructori și proiectanți de autostrăzi au primit vineri al doilea „cartonaș galben” de la CNAIR
Constructori și proiectanți de autostrăzi au primit vineri al doilea „cartonaș galben” de la CNAIR
O nouă serie de certificate negative intermediare pentru antreprenori a fost emisă de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a anunțat vineri ministrul......
MAT a finalizat acordarea plăților către aplicanții elibili pentru măsurile privind susținerea mediului de afaceri în pandemie
MAT a finalizat acordarea plăților către aplicanții elibili pentru măsurile privind susținerea mediului de afaceri ...
Specialiştii Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului (MAT) au finalizat, de la începutul anului şi până în prezent, ...
BCE presează băncile comerciale să fie prudente în acordarea bonusurilor pentru acest an – surse Bloomberg
BCE presează băncile comerciale să fie prudente în acordarea bonusurilor pentru acest an – surse Bloomberg
Banca Centrală Europeană sporeşte presiunile asupra unor bănci pentru a ţine sub control bonusurile pe 2022, în contextul ...
Pasajul Doamna Ghica: Au început lucrările de montare a tablierului FOTO
Pasajul Doamna Ghica: Au început lucrările de montare a tablierului FOTO
Au început lucrările de montaj la tablierul Doamna Ghica, a anunțat vineri consilierul general Nicorel Nicorescu. Acesta ...