Premieră: Huawei urcă pe locul doi în topul producătorilor de smartphone-uri după vânzări. Apple cade pe trei

Compania chineză Huawei a urcat pe locul al doilea în topul producătorilor de smartphone-uri după vânzările la nivel global, imediat în urma liderului Samsung, în timp ce Apple, care a reinventat acum 10 ani telefonul inteligent prin primul iPhone, a coborât în premieră pe locul al treilea.
Economica.net - joi, 07 sept. 2017, 19:04
Premieră: Huawei urcă pe locul doi în topul producătorilor de smartphone-uri după vânzări. Apple cade pe trei

Huawei a depăşit pentru prima oară volumul de vânzări al Apple, în lunile iunie şi iulie, potrivit companiei de cercetare de piaţă Counterpoint Research. La origini furnizor de echipamente de infrastructură pentru reţele mobile, Huawei a devenit în ultimii ani cel mai mare producător de smartphone-uri din China.

Potrivit analiştilor Counterpoint, Huawei a crescut mulţumită investiţiilor în cercetare şi dezvoltare, producţie şi marketing. Compania de analiză de piaţă notează că brandul chinez are încă o prezenţă subdimensionată în America de Nord, India şi sudul continentului asiatic, pieţe care ar oferi un potenţial important de creştere pe termen mediu.

Huawei este bine reprezentată în China, Europa, America Latină şi Orientul Mijlociu, unde deal-urile cu operatorii telecom, prin care oferă telefoane la preţuri subvenţionate, cu abonament, îi asigură vânzările.

Counterpoint Research nu prezintă date concrete privind numărul de telefoane vândute, ci se rezumă la a estima cotele de piaţă ale marilor producători.

Cel mai mare producător de smartphone-uri din lume după vânzări rămâne Samsung, însă cele mai bine vândute modele aparţin Apple. iPhone 7 şi iPhone 7 Plus au fost cele mai bine vândute telefoane în luna iulie, urmate de Oppo R11 şi Oppo A57 (populare în China şi sud-estul Asiei), Samsung Galaxy S8, Xiaomi Redmi Note 4X şi Samsung Galaxy S8 Plus, potrivit Counterpoint.

Astfel, fragmentarea portofoliului de produse are ca efect absenţa Huawei, producătorul numărul 2 în lume, din top 10 cele mai bine vândute modele.

Potrivit datelor IDC, Apple a vândut în trimestrul al doilea din acest an 41 de milioane de iPhone-uri, faţă de 38,5 milioane de smartphone-uri Huawei livrate în aceeaşi perioadă. Datele Counterpoint, care contrazic clasamentul IDC, se rezumă însă doar la lunile iunie şi iulie.

Apple va lansa pe 12 septembrie următoarea generaţie de iPhone-uri, despre care se ştie că vor fi dotate în premieră cu ecrane OLED şi vor prelua elemente de design de la concurentul Galaxy S8.

Samsung a lansat recent modelul Note 8 în segmentul phablet, iar LG a scos pe piaţă flagship-ul V30. O ultimă lansare semnificativă în această toamnă este aşteptată în octombrie de la Google, care urmează să prezinte cea de-a doua generaţie a smartphone-ului Pixel.

Te-ar mai putea interesa și
ALRO, parte a grupului Vimetco, împrumută 40 de milioane de dolari de la Banca de Comerț și Dezvoltare a Mării Negre
ALRO, parte a grupului Vimetco, împrumută 40 de milioane de dolari de la Banca de Comerț și Dezvoltare a Mării Negre
Banca de Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) acordă un împrumut corporativ de 40 de milioane de dolari producătorului român de aluminiu ALRO pentru programul său de investiții de......
Niculae Havrileț, actual consilier al ministrului Energiei, în cărți pentru a prelua șefia Distribuție Energie (DEER) – surse
Niculae Havrileț, actual consilier al ministrului Energiei, în cărți pentru a prelua șefia Distribuție Energie (DEER) ...
Niculae Havrileț, care în acest moment este consilier al ministrului Energiei, Virgil Popescu, este una dintre propunerile ...
Microsoft intră în clubul companiilor cu o capitalizare bursieră de 2.000 de miliarde de dolari
Microsoft intră în clubul companiilor cu o capitalizare bursieră de 2.000 de miliarde de dolari
Acţiunile Microsoft au urcat în timpul şedinţei bursiere de marţi cu 1,1%, capitalizarea sa depăşind pentru scurt ...
Cîţu: Eurostat confirmă – în România sunt cele mai ieftine alimente din UE
Cîţu: Eurostat confirmă – în România sunt cele mai ieftine alimente din UE
Premierul Florin Cîţu apreciază că datele Eurostat confirmă faptul că în România sunt cele mai ieftine alimente din ...