1EUR = 4.8024 RON | Bucureşti 15 º

Companii

Premieră în retail. Kaufland ajunge la 100 de magazine

Retailerul german Kaufland va pune sigla pe al 100-lea magazin din România, pe 6 noiembrie. Este primul lanţ de hipermarketuri din România care trece de acest prag. 

05 noi, 2014 | | ECONOMICA.net

La aproximativ 9 ani de la intrarea pe piaţa din România, retailerul german Kaufland, parte a grupului Schwarz-Gruppe, deschide săptămâna aceasta magazinul cu numărul 100 din ţara noastră. Astfel, pe 5 noimebrie, va inaugura a doua unitate din Bacău, pe strada Milcov 3-5, urmând ca pe 6 noiembrie să celebreze magazinul cu numărul 100. Acesta din urmă se va deschide pe bd 1 Mai din sectorul 6 al Bucureştiului, fiind cel de-al 9-lea din Capitală. "Kaufland vine din nou în Bacău. Magazinul nostru se deschide pentru dumneavoastră în data de 05.11.2014. Pe lângă magazinul din oraşul Bacău, pe Str. Enea Nicu nr. 1, Kaufland va deschide un nou magazin în oraşul dumneavoastră, pe Str. Milcov nr. 3-5!", se arată într-un comunicat al Kaufland.

Retailerul a anunţat doar în ziarul propriu, distribuit gratuit, că va deschide pe 6 noiembrie, magazinul cu numărul 100, în cartierul bucureştean Drumul Taberei, pe bulevardul 1 Mai.

Vor ajunge la 10 magazine în Bucureşti

Din datele companiei, până la finele anului acesta, Kaufland va inaugura şi cel de-al 10-lea magazin din Bucureşti, care va fi şi cel mai mare din reţea. Retailerul este pe ultima sută de metri cu lucrările la magazinul din zona Valea Oltului din sectorul 6 al Bucureștiului, care va avea o suprafaţă de 5.500 de mp. 

Investiţii de  un 1 miliard de euro

Cu un ritm accelerat de expansiunea în aproape toţi cei 9 ani de când au intrat pe piaţa locală, inclusiv în perioada crizei financiare,  despre Kaufland s-ar putea spune că şi-a câştigat titlul de cel mai mare retailer din sectorul alimentar prin investiţii şi nu neapărat prin faptul că au reuşit să vândă mai mult per magazin. Compania a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 1,63 de miliarde de euro şi este, din 2011 încoace, cel mai mare jucător pe acest segment de piaţă. În ceea ce priveşte investiţiile realizate în toţi aceşti ani, nu se poate face decât o estimare. Din datele ofiaciale ale companiei, bugetul aferent unui magazin variază între 7 şi 10 milioane de euro, ceea ce înseamnă un total cuprins între 700 şi 1 miliard de euro investiţi numai în lanţul de magazine.

Totodată, retailerul a creat până în prezent peste 12.700 de noi locuri de muncă directe în România, la sediul central din Bucureşti, în magazinele deschise, precum şi la centrele logistice situate în Parcul Industrial Ploieşti și Turda.

Spre comparaţie, Carrefour, primul lanţ de hipermarketuri intrat în România are doar 27 de unităţi de mari dimensiuni, Auchan a ajuns la 31, urmare a preluării unităţilor Real de la Metro Group, iar Cora 12 unităţi.

Citeşte şi Kaufland susţine expansiunea şi în 2015. Câte magazine va deschide

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO