Premieră în retail: Mega Image închide trei supermarketuri în Bucureşti. În locul lor vor apărea magazine româneşti Annabella

Soţii Dorina şi Dan Mutu din Râmnicu Vâlcea, proprietarii fabricii de conserve de legume şi fructe Râureni şi ai lanţului de magazine Annabella intră pe piaţa bucureşteană prin preluarea unor spaţii Mega Image. 
Alina Stanciu - lun, 28 mart. 2016, 07:11
Premieră în retail: Mega Image închide trei supermarketuri în Bucureşti. În locul lor vor apărea magazine româneşti Annabella

Annabella, brandul de retail vâlcean care s-a extins începând din 1994 până la o reţea de în jur de 50 de magazine în diverse formate, va intra în curând în Bucureşti, prin preluarea a trei magazine Mega Image, a declarat Dorina Mutu, care a confirmat pentru ECONOMICA.NET o informaţie publicată de BrandPrivat.ro.

Potrivit acesteia, spaţiile în funcţionau cele trei magazine Mega Image erau închiriate, nu erau deţinute în proprietate de lanţul de retail.

Citeşte şi Ce nu au făcut marii retaileri din Romania, dar a reuşit o familie de olteni

Primul magazin rebranduit va fi cel din str Icoanei nr 11-13 care s-a închis săptămâna tercută. Celelalte două „sunt în cartiere diferite ale Bucureştiului”, a spus Dorina Mutu, fără să dea mai multe detalii.

Unitatea din str Icoanei a fost inaugurat de Mega Image în august 2011.

Este pentru prima dată când retailerul controlat de grupul belgian Delhaize renunţă la unele spaţii în favoarea unui comerciant autohton. 

Din informaţiile ECONOMICA.NET, mutarea are loc ca urmare a angajamentelor luate de Mega Image în 2014, atunci când a preluat 20 de magazine aparţinând Angst Retail SRL. Atunci, Consiliul Concurenţei şi-a dat acordul pentru finalizarea tranzacţiei cu condiţia ca Mega Image să renunţe la o parte dintre magazinele sale. 

În plus, Mega Image s-a angajat atunci să cesioneze magazinele Angst Amzei şi Angst Academiei, sau altele din reţea, ale căror vânzări aferente anului 2013 sunt egale sau mai mari cu vânzările realizate de cele două magazine.

Citeşte şi Fuziunea Delhaize-Ahold va produce schimbări la Mega Image. Una dintre ele: creşterea numărului de branduri proprii

De asemenea, Mega Image s-a angajat să nu se implice în activităţile cesionate decât după trecerea unei perioade de 10 ani.

În august 2014, grupul belgian Mega Image a anunţat că a ajuns la un acord pentru a prelua 20 din cele 22 de magazine operate de reţeaua Angst, tranzacţie ce urmează a fi aprobată de Consiliul Concurenţei.

Citeşte şi Bătaia de la raft: Unde se mai luptă magazinul românului cu hipermarketul

Fondat in 1995, Mega Image este cel mai mare lant de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde în prezent 472 magazine în Bucuresti, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgoviste şi alte oraşe din ţară, sub marcile Mega Image (217), Shop&Go (252), AB COOL FOOD (1), Gusturi Romanesti (2).

Mega Image face parte din Delhaize Group, retailer internaţional înfiinţat în 1867 in Belgia ce opereaza în prezent pe trei continente.

Annabella SRL a raportat în 2014 o cifră de afaceri de 175,9 milioane de euro şi un profit net de 3,1 milioane de lei. Compania are în jur de 670 de angajaţi.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 de bolnavi pe zi și ce se întâmplă cu relaxarea
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 ...
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății. Ministrul Ioana Mihăilă(foto) spune că se poate observa deja o creștere a numărului de cazuri de COVID 19 și în România, iar în scenariul......
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
După un an record în care Netflix a adăugat 36 de milioane de abonați în 2020, cel mai popular serviciu de streaming ...
Vacanță cu emoții pentru un milion de români. Grecia e la un pas de scenariul roșu din cauza exploziei COVID 19. Ce se întâmplă cu turiștii de acolo și ce e obligatoriu să știi dacă urmează să pleci?
Vacanță cu emoții pentru un milion de români. Grecia e la un pas de scenariul roșu din cauza exploziei COVID 19. Ce ...
Numărul de cazuri noi de COVID 19 depistate în Grecia a crescut abrupt în ultimele zile, iar țara în care își fac ...
Ioana Mihăilă: 87% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 și 91% din decese sunt din rândul persoanelor nevaccinate
Ioana Mihăilă: 87% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 și 91% din decese sunt din rândul persoanelor nevaccinate
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, vineri seară, că 87% din noile cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 ...