1EUR = 4.8314 RON | Bucureşti 21 º

Finanţe şi bănci

Premieră pe piaţa de leasing: Raiffeisen Leasing ia 132 milioane de lei de la BERD

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a acordat Raiffeisen Leasing 132 de milioane de lei, primul împrumut în moneda locală acordat de BERD pe piaţa românească de leasing, au anunţat reprezentanţi ai instituţiei financiare europene, potrivit Agerpres.

16 ian, 2015 | Agerpres

Împrumutul este destinat finanţării de echipamente şi vehicule.

"Suntem încântaţi să creştem disponibilitatea de finanţare pentru mediul de business românesc, prin intermediul colaborării noastre constante cu Raiffeisen Leasing. Leasingul reprezintă, de cele mai multe ori, soluţia cea mai la îndemână pentru companiile IMM pentru obţinerea unei finanţări pe termen lung, care să le permită creşterea şi dezvoltarea afacerilor. Prin acordarea împrumutului în moneda locală, riscul valutar se diminuează şi, de asemenea, se va impulsiona creşterea finanţărilor în lei pe piaţa de leasing românească", arată Noel Edison, directorul BERD în zona instituţiilor financiare, într-un comunicat remis AGERPRES.

"Ne bucurăm să continuăm colaborarea cu Banca Europeana pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, care a devenit partenerul nostru de încredere şi o sursă de sprijin constantă, în susţinerea nevoii de finanţare a clienţilor din sectorul IMM. Noua linie de finanţare în lei completează foarte bine gama noastră de produse existente în moneda locală, dedicată clienţilor care doresc să evite riscul valutar şi să obţină o mai bună predictibilitate pe cashflow", subliniază Felix Daniliuc, director general Raiffeisen Leasing.

De la începutul activităţii sale în România în 1992, BERD a alocat împrumuturi în valoare de peste 7 miliarde de euro diferitelor sectoare din economia ţării, împrumuturi care au atras investiţii adiţionale de încă aproximativ 14 miliarde de euro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO