Premieră: Susţinătorii independenţei Scoţiei, pe primul loc în sondaje

Susţinătorii independenţei Scoţiei sunt pentru prima dată în frunte într-un sondaj care urmează să fie făcut public azi de Sunday Times, cu 11 zile înainte de referendum, relatează AFP şi Reuters.
Economica.net - Dum, 07 sept. 2014, 08:43
Premieră: Susţinătorii independenţei Scoţiei, pe primul loc în sondaje

Conform sondajului YouGov/Sunday Times, procentul celor care ar vota ‘da’ la referendum este de 51%, în timp ce tabăra opozanţilor este cotată cu 49%.

Deşi diferenţa de două puncte procentuale se înscrie în marja de eroare recunoscută de sondaje, rezultatul noului sondaj sporeşte spectaculos suspansul înaintea referendumului de la 18 septembrie, oferind şanse serioase Partidului Naţional Scoţian (SNP) al lui Alex Salmond.

Astfel, tabăra care susţine independenţa a redus în doar o lună diferenţa de 22 de puncte procentuale care o separa de cei care ar vota ‘nu’ la referendum, a precizat Sunday Times.

‘Sondajul YouGov arată că naţionaliştii au obţinut un avans de două puncte procentuale şi ar urma să câştige la referendum’, a adăugat publicaţia.

După luni de zile în care sondajele arătau că adepţii independenţei se îndreptau spre eşec, sondajele recente au arătat că diferenţa se reduce, până într-acolo încât a apărut o perspectivă reală ca separatiştii să-şi atingă obiectul de a sparge uniunea cu Anglia, veche de 307 ani.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...