1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 24 º

News

Premierul a aprobat discutarea în Guvern a anulării procedurilor de contractare pentru autostrăzile Comarnic-Braşov şi Târgu Neamţ - Iaşi

Premierul Ludovic Orban a aprobat introducerea pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern a unei propuneri de anulare a procedurilor de contractare a investiţiilor în parteneriat public privat iniţiate de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză privind, între altele, două proiecte majore de infrastructură esenţiale, respectiv autostrada Comarnic-Braşov şi Târgu Neamţ-Iaşi.

16 ian, 2020 | Agerpres

Şeful Executivului a aprobat discutarea în şedinţă de Guvern a proiectului de act normativ la propunerea şefului Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

"Domnule prim-ministru, vă rog să aprobaţi introducerea pe ordinea suplimentară de zi a unui proiect de ordonanţă pentru modificarea ordonanţei privind Parteneriatul public-privat. În esenţă, vorbim despre alte inginerii marca Vâlcov descoperite la diverse instituţii. De această dată, din nou, ne întoarcem la Comisia de Prognoză şi vă propunem să anulăm procedurile de contractare a investiţiilor în parteneriat public privat iniţiate de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză. Ne referim în principal la două proiecte majore de infrastructură esenţiale, respectiv autostrada Comarnic-Braşov şi Târgu Neamţ-Iaşi", a declarat Ionel Dancă, joi, în deschiderea şedinţei de Guvern.

Premierul şi-a dat acordul pentru introducerea pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern, dar a precizat că aprobarea necesită o discuţie cu miniştrii de linie.

"Aici lucrurile sunt foarte clare, accept introducerea, dar nu o adoptăm acum pentru că vreau, împreună cu miniştrii care au în portofoliu astfel de proiecte în mod natural, că ele au fost luate de la Ministerul Transporturilor, de la Ministerul Economiei, de la ministere care trebuiau să deruleze ei astfel de contracte şi aveau competenţa şi calitatea să o facă, aş vrea să şi stabilim care este planul de acţiune pe fiecare din proiectele respective odată cu preluarea de către ministerele de linie", a declarat Orban.

Dancă a explicat că este un "prim pas" pentru deblocarea celor două proiecte de infrastructură mare.

"Este un prim pas pentru deblocarea acestor proiecte, pentru că, atât proiectul pentru autostrada Comarnic-Braşov, cât şi cel pentru autostrada Târgu Neamţ-Iaşi, soluţia aleasă era sortită eşecului încă de la început, aşa cum, de altfel, am avertizat şi noi de mai multe ori. (...) Pur şi simplu a fost o soluţie de a le îngropa încă din stadiul de pregătire a proiectelor, în loc să fie demarate proceduri pentru găsirea unor surse de finanţare, fie din fonduri externe nerambursabile sau naţionale care să ducă la realizarea acestor proiecte. Şi, aşa cum aţi spus, ministerele de resort vor veni cu soluţii în acest sens ", a mai declarat şeful Cancelariei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO