1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Premierul britanic merge în Scoţia pentru a discuta despre transferul de puteri suplimentare către guvernul local

Premierul britanic David Cameron se deplasează vineri în Scoţia pentru discuţii despre viitorul Regatului Unit şi transferul de puteri suplimentare către autorităţile scoţiene, transmite AFP.

15 mai, 2015 | Agerpres

Discuţiile au loc în contextul în care Partidul Naţional Scoţian (SNP) a obţinut la recentele alegeri parlamentare din Marea Britanie 56 din cele 59 de locuri ce îi revin Scoţiei în Camera Comunelor. Scrutinul din 7 mai a fost câştigat clar de Partidul Conservator, din care face parte şeful guvernului britanic actual, scrie Agerpres.

Un text ce prevede transferul de puteri suplimentare Scoţiei va figura în programul legislativ al noului guvern Cameron, discurs care va fi prezentat pe 27 mai în parlament de Regina Elisabeta a II-a în timpul discursului sau tradiţional.

Într-un comunicat de presă, David Cameron a subliniat angajamentul său ''faţă de Regatul Unit şi faţă de locul important al Scoţiei în interiorul acestuia''.

El a dat asigurări că noul său guvern va oferi Scoţiei controlul asupra a 60% din cheltuielile sale şi că parlamentul scoţian va beneficia de unul din cele mai mari transferuri de putere din lume.

Totuşi, David Cameron riscă să aibă o dispută cu lidera SNP şi şefă a guvernului de la Edinburgh, Nicola Sturgeon, care solicită ca Scoţia să primească mai multe puteri decât ceea ce intenţionează să acorde Londra, mai ales în privinţa salariului minim şi a impozitării companiilor.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO