1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 28 º

News

Premierul Cioloş discută cu preşedintele CE despre migraţie, Schengen şi MCV

Premierul Dacian Cioloş şi-a început, luni, vizita de două zile la Bruxelles, unde are programate întâlniri cu înalţi oficiali europeni, printre care preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

15 feb, 2016 | Agerpres

Dacian Cioloş s-a întâlnit luni cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans. Potrivit unor surse oficiale, principalele teme de discuţie sunt migraţia, aderarea României la Spaţiul Schengen şi progresele evidenţiate în ultimul raport MCV.

Întâlnirea cu Timmermans a început cu o întârziere de două ore, întrucât aeronava de linie a TAROM cu care s-a deplasat prim-ministrul român la Bruxelles a întârziat.

În cursul zilei de luni, Cioloş va avea un dejun de lucru cu presedintele PPE Joseph Daul, urmat de o întrevedere cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Cei doi oficiali vor susţine declaraţii de presă comune.

De asemenea, Cioloş se va întâlni cu comisarul european responsabil cu politica de vecinătate şi negocierile privind extinderea, Johannes Hahn, şi cu vicepreşedintele Comisiei Europene responsabil cu bugetul şi resursele umane, Kristalina Georgieva.

Seara, la Reprezentanţa Permanentă a României la Bruxelles, premierul va avea o întrevedere cu funcţionari români care ocupă funcţii de conducere în instituţii europene.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO