1EUR = 4.8316 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Premierul David Cameron invită parlamentul să rămână unit după uciderea deputatei Jo Cox

Premierul conservator britanic, David Cameron, a invitat luni deputaţii să se 'unească împotriva urii care a ucis-o' pe colega lor laburistă Jo Cox, în cursul unui omagiu solemn în parlament, cu trei zile înaintea referendumului asupra rămânerii Marii Britanii în UE, relatează AFP, citată de Agerpres.

20 iun, 2016 | Agerpres

'Să onorăm memoria lui Jo, probând că democraţia şi libertatea pentru care ea s-a bătut sunt inalienabile, continuând să ne batem pentru cetăţenii noştri şi unindu-ne împotriva urii care a ucis-o', a lansat Cameron în faţa parlamentului reunit în sesiune extraordinară.

Liderul opoziţiei laburiste, Jeremy Corbyn, cu un trandafir alb la butonieră, ca şi ceilalţi deputaţi, a pledat pentru ca viaţa politică să fie 'mai binevoitoare'.

'Noi toţi avem responsabilitatea să nu incităm la ură şi să nu semănăm discordia', a spus el, în timp ce soţul deputatei defuncte şi cei doi copii ai lor, de 3 şi 5 ani erau prezenţi în Camera Comunelor.

Jo Cox, angajată în campania pentru referendumul din Marea Britanie, a fost ucisă joi în circumscripţia sa din Birstall, în nordul Angliei, cu lovituri de cuţit şi cu focuri de armă. Ucigaşul ei a compărut sâmbătă în faţa justiţiei, lansând 'Moarte trădătorilor, libertate pentru Regatul Unit'.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO