1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

News

Premierul Enrico Letta susţine "iniţiativa franco-germană" în privinţa ocupării forţei de muncă

Premierul italian, Enrico Letta, le-a telefonat vineri cancelarului german, Angela Merkel, preşedintelui francez, Francois Hollande, şi preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, pentru a-şi exprima "sprijinul faţă de iniţiativa franco-germană" de joi, destinată, în principal, ocupării forţei de muncă, relatează sâmbătă AFP, citând un comunicat oficial de la Roma.

01 iun, 2013 | Agerpres

Angela Merkel şi Francois Hollande şi-au exprimat joi, la Paris, dorinţa comună de a consolida competitivitatea şi creşterea economică în Europa şi s-au pronunţat pentru o consolidare a Eurogrupului şi a măsurilor destinate ocupării forţei de muncă, cu o lună înainte de următorul Consiliu European.

În cele trei conversaţii telefonice purtate vineri, Letta s-a referit, de asemenea, la întâlnirea avută vineri, la Roma, cu preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.

Întâlnirea s-a axat pe pregătirea summit-ului UE, în special pe propunerile italiene privind "lupta împotriva şomajului în rândul tinerilor", se precizează în comunicat.
Summitul UE din 27-28 iunie se va concentra pe probleme economice, pe creşterea economică, pe competitivitate şi ocuparea forţei de muncă în special în rândul tinerilor.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO